U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Zenato witte wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Zenato witte wijnen

Zenato Winery, Wijnboerderij in Veneto

Zenato bezit vijfenzeventig hectare (185 hectare) wijngaarden in Lugana en Valpolicella, waar de bodem morainic is en het klimaat mild is. De wijnmakerij werd in 1960 opgericht door Sergio Zenato en zijn vrouw, Carla.

Zenato maakt witte en rode wijnen die de passie van de oprichter voor het land en zijn geschiedenis, respect voor het milieu en toegewijd aan een familietraditie exemplaar die de lokale druivenrassen voor een halve eeuw heeft verheffen .

De wijnmakerij groeide snel voor een goede reputatie voor hoogwaardige wijnen gemaakt van de lokale druivenbomen van Lugana. Vanaf de jaren negentig breidde Zenato zijn horizon uit, koopt land en maakte wijnen in Valpolicella in het Costalunga landgoed in Sant'Ambrogio. Hier worden Corvina en Rondinella gekweekt, twee soorten aan de basis van de beroemde Amarone della Valpolicella.

De vlaggenschipwijn van de wijnmakerij is de Ripassa , een Valpolicella Superiore DOC, gecreëerd in een unieke methode : de beste selectie van Valpolicella-wijn wordt door de nog warme marsjes van de gedroogde druiven gebruikt om Amarone-wijn te maken.Deze oude methode werd herontdekt in de jaren 90 door Sergio Zenato, en produceert een intense wijn die rijk is aan lichaam, kleur en aroma.  Vandaag is Zenato vertegenwoordigd door de kinderen van de oprichter: Alberto en Nadia.

  • Gebied - Wijngaard
    Valpolicella
  • Wijn soorten:
    Amarone, Valpolicella, Ripassa, Lugana Amarone, Valpolicella, Ripassa, Lugana

Fruit van met passie - Alles wat je wilt weten over de wijnen van Zenato!

Lugana, Amarone, Cresasso, Ripassa Valpolicella...
Elke wijn Zenato is de vrucht van de onvermoeibare streven naar topkwaliteit alsmede grenzeloze passie voor het grondgebied en de verrassende mogelijkheden van de oorspronkelijke wijnstokken.
We oogsten elke tros druiven met grote zorg, met de hand, om zijn kostbare nectar intact te houden. Productie wordt gehouden onder het maximum toegestaan door de wet voor om de kwaliteit van de druiven door de zorg die is besteed op de wijngaard te garanderen. Elke oogst plaatsvindt ten aanzien van de natuurlijke tijd en traditionele kennis, maar nog steeds profiteren van innovatieve methoden.
In de kelders, elke wijn Zenato volgt de juiste cursus: de must is bewaard met het oog op een optimale fermentatie en vervolgens verfijnd, veroudering en gebotteld. Speciale aandacht wordt besteed aan de keuze van de flessen, waarin de wijn is best bewaard om te presenteren zijn essentie intact op het moment van de proeverij. Jaar na jaar verschillen de vruchten van de passie van Zenato om te blijven altijd zelf