U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Italiaanse witte wijn Umbrie

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Italiaanse witte wijn Umbrie

Wijnen uit Umbrie Italië

Umbrië biedt al duizenden jaren een goede thuis aan de wijnbouw en dat is vooral toe te schrijven aan de volgende factoren: de zacht glooiende heuvels met een goede blootstelling aan de zon, de rijkdom aan rivieren en wateren, het continentale maar zachte klimaat, de bodemstructuur die meestal bestaat uit goede kleiachtige kalksteen. Al deze gunstige voorwaarden hebben de inwoners van het gebied reeds vroeg ertoe aangezet met de productie van wijn te beginnen, zodat de Umbrische wijnboeren vandaag kunnen bogen op een oude traditie van wijn maken.Voor rode kwaliteitswijn is vooral de Sangiovese- en de Sagrantino-druif van belang, terwijl witte wijn vooral van Grechetto- en Malvasia-druiven wordt gemaakt.

Witte wijnen uit Midden Italië

In de vier gewesten rondom Rome woden diverse wijnen gemaakt die goed, maar meestal tamelijk eenvoudig zijn.

Frascatí

Een Frascati kan van llerlei druivensoorten worden gemaakt. Afhankelijk van de druivenmix is de wijn mild en sappig of knisperend droog.

Orvieto

Dé witte wijn van Umbria is de geurige, fruitige, droge Orvieto. Hij wordt gemaakt van de trebbianodruif. Een Orvieto wordt jong gedronken en smaakt naar groene appels en noten.

Trebbiano d'Abruzzo

De druivensoort trebbiano groeit in Abruzzo vooal in de kuststreek. Er wordt een fris-fruitige witte wijn van gemaakt die naar groene appels smaakt.