Witte wijn Torrontes witte wijn

Witte wijn kopen

Voor elke gelegenheid de perfecte witte wijn kopen

Wij helpen je bij het vinden van de juiste wijn voor elke gelegenheid. Het is ook mogelijk om je favoriete wijn te vinden door middel van bovenstaande zoekbalk. Ben je niet op zoek naar een specifieke wijn? Het bekijken van onze toplijsten is dan zeker de moeite waard. Met Vinopio is het gemakkelijk om die ene fles te vinden die het allemaal beter maakt - en tegen een betaalbare prijs!

Witte wijn Torrontes witte wijn
Witte wijn Torrontes witte wijn
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Fabre Montmayou uit Mendoza, Argentinië verrast ons met deze unieke witte wijn van torrontés druiven

De Torrontes is de typische druif voor witte wijn in Argentinië. zoals de malbec voor rood. Elegante wijn met een goed zuurgehalte. grote persoonlijkheid en intense smaak. Bijzonder fris. levendig. fruitig en licht. Een karaktervolle druivensoort voor witte wijn.

Torrontés is een wit druivenras uit Argentinië. Genetisch gezien stamt deze druif af van de Criolla Chica en de Muscat of Alexandria. Er is geen enkele relatie met het Spaanse druivenras met dezelfde naam. Synoniemen zijn: Chichera, Loca Blanca, Malvasia, Moscatel Romano, Moscatel Sanjuanino, Palet, Torrontel, Torrontel Riojana en Uva Chichera.

Het belangrijkste is het muskaatachtige aroma, met geuren van jasmijn, rozen en geraniums. Goed herkenbaar zijn de tonen van citrus, grapefruit en perzik. Het zuurgehalte is redelijk hoog, waardoor de wijn fris is en het best gedronken kan worden binnen één, hooguit twee jaar na de oogst. Langer bewaren heeft geen zin, want de frisse, fruitige tonen worden allengs minder.

Het meest aromatisch zijn de wijnen van de druiven uit de provincie La Rioja, namelijk de Torrontés Riojana. Veel minder aromatisch en ook minder verbouwd is de Torrontés Sanjuanino uit de provincie San Juan. Ten slotte komt de soort veel verder zuidelijk voor in de richting van Patagonië in de provincie Rio Negro en heet Torrontés Mendocino. In de regio Cafayate groeien de wijnstokken op een hoogte van 2300 meter.

Copyright © 2020 Vinopio