U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Tormaresca witte wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Tormaresca witte wijnen

Wijnen en wijngaarden van Tormaresca, Italië

Genoemd naar de regio's oude kust torens met uitzicht op de Adriatische Zee, voegt Tormaresca een nieuwe dimensie aan Italië van wereldklasse wijnlandschap. Inderdaad, het is de enige producent met wijngaarden in beide Puglia completo elite wijnbouw regio's.
De Bocca di Lupo landgoed is gelegen in het Castel del Monte DOC, terwijl de Masseria Maìme boedel op het gebied van Salento, het kloppende hart van deze levendige wijnbouw regio is. Tormaresca Puglia completo leidt moderne renaissance door klassieke wijnbereiding te combineren met de nieuwste technieken van de wijnbouw maken uitzonderlijke wijnen wacht om ontdekt te worden. Alle wijnen van de Tormaresca zijn vervaardigd met 100% estate-gekweekt fruit.

Wijnhuis Bocca di Lupo van Tormaresca

Het landgoed is gelegen in het platteland van Minervino Murge in Apulië, de DOC-regio van Castel del Monte, een gebied bekend voor de schoonheid van het landschap wilde, ongetemde en voor haar toewijding aan de sport van de jacht.
Historische bewonderaars van het gebied omvatten Frederik II van Zwaben die gepassioneerd was over de jacht hier. De wijnstokken groeien op ongeveer 300 meter boven zeeniveau in The Murgia, een gebied met uitdagende klimatologische omstandigheden die doorheen de tijd hebben altijd gedwongen haar inwoners om te werken met grote toewijding. Strenge winters, de temperaturen die schommelen dramatisch, diepe ravijnen, dikke mist vaak die betrekking hebben op de wijngaarden en vooral de nabijheid van de oude vulkaan Vulture zijn slechts enkele van de kenmerken van dit gebied dat beloningen hard met patiënt werken kostbare oogsten. Druivenrassen geteeld in deze regio zijn Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Aglianico, Fiano Puglia, Moscato Reale en Nero di Troia 

Tormaresca completo productie filosofie gekenmerkt was grote wijnen van autochtone variëteiten te produceren.
Het Tormaresca-project begon met de droom, nu een realiteit, om te ontdekken en versterken van de kostbare inheemse variëteiten van Puglia, leidt de wijn renaissance van de regio.
"De waarden op de Stichting van dit project zijn hetzelfde voor 26 generaties langs de Antinori familie: sterke verbinding met de regio, de eerbiediging van de Apulische geschiedenis en tradities behoud altijd een vernieuwende aanpak."

De variëteiten van één van de meest prestigieuze DOC in Puglia

Lokale variëteiten zoals Aglianico, Nero di Troia en Fiano pugliese vormen het hart van de agronomische geschiedenis van Castel del Monte, hoewel het enological panorama van het Castel del Monte-gebied zelfs unieker te wijten aan de aanwezigheid van internationale rassen wordt die blijken te zijn zeer gunstig voor lokale traditionele teelten. Specifiek deze grapevine rassen behouden hun unieke identiteit terwijl op hetzelfde moment aan te passen aan de klimatologische omstandigheden van de omgeving steeds deel van de natuurlijke habitat in de kalkrijke klei bodems en koele luchtig klimaat van hoge Murgia.

Wijnhuis Maime van Tormaresca

Het landgoed in Salento, gelegen in het bruisende hart van Apulië Masseria Maime (Maime Manor) Maime is gelegen in een van de mooiste gebieden van bovenste Salento. Het landgoed strekt zich uit langs de Adriatische kust en heeft een oppervlakte van ongeveer 500 hectare, waarvan 350 zijn beplant met wijnstokken en 85 met olijfgaarden.
Ononderbroken rijen van wijngaarden liggen tussen deze unieke platteland completo bossen en dennenbossen strekken zover het oog tot vervagen in de Adriatische zee reikt.

WIJNGAARDEN
"DE MEEST VOORKOMENDE RASSEN DIE IN DEZE REGIO VERBOUWD ZIJN NEGROAMARO"PRIMITIVO, CHARDONNAY EN CABERNET SAUVIGNON."

Dit landgoed is een perfecte combinatie van innovatie en eeuwenoude tradities; oude cultivatiemethoden zoals "alberello", een oude Apulische techniek gebruikt ter vermindering van het waterverbruik tot een minimum, bestaan naast nieuwe Leiboom wijngaarden, te perfectioneren technische compromis voor de productie van wijnen van uitstekende kwaliteit.