U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Tibor Gal witte wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Tibor Gal witte wijnen

Less is more theorie van Gal Tibor: 6 wijnen 3 merken 

Vanaf 2012 heeft Gal Tibor Winery gericht op slechts drie wijnen, Egri Csillag, Pinot Noir en Egri Bikavér (Bull completo bloed van Eger). Dit streven was destijds ongekend in Hongarije en volgde het voorbeeld van beroemde buitenlands wijnhuizen.

Gal Tibor Winery exploiteert momenteel, een totaal van 40 hectare in vijf uitstekende wijngaarden van Eger met inbegrip van Sikhegy, Pajados, Afrika, Tornyos en de Nagy-Eged-berg

De wijngaarden van Tibor Gal:

We groeien fruit in de eerste klas wijngaarden van Eger, op 37 hectare. De bodem van Eger is ongeëvenaarde en uiterst veelzijdig. Eger is de thuisbasis van een mooi reliëf, wijngaarden en velden gekenmerkt door unieke microklimaat. Dit gaat gepaard met onze spannende seizoenen die koude, natte winters, zonnige maar verraderlijke veren en hete zomers brengen. In Eger zijn wij in staat het creëren van mooie, volle witte wijn, evenals de meest elegante rode wijnen.
Onze producent heeft vanaf het allereerste begin naar gestreefd om een volledige afspiegeling zijn deze functies, het terroir in de wijnen. Zelfs Tibor Gal Sr legde grote nadruk op items die zijn geselecteerd uit de wijngaarden, die best de kenmerken van het terroir weerspiegelen. De tradities van Eger, zijn werk en dagboek aantekeningen bieden de basis voor de huidige samenstelling van de boedel zodat het enorme potentieel van de wijngaarden tot zijn recht kan worden gebruikt. Ons doel is om te vertegenwoordigen de meest karakteristieke kenmerken van Eger op het hoogste niveau en om te bouwen van grote merken zoals Egri Csillag en Egri Bikavér

Denkwijze van Tibor Gal wijnen:

Eger is op de goede weg aan het creëren van deze stijl. De witte tegenhanger van Bikavér, Egri Csillag geïntroduceerd hier. We harte geloven in deze wijn zijn blij te hebben als onderdeel van ons portfolio en zijn de eerste ons inzetten voor het produceren van deze twee wijnen. GAL Tibor Winery heeft haar portefeuille beperkt tot niet meer dan 3 wijnen, waarvan slechts twee, namelijk Csillag en Bikavér zal worden genoemd "Egri" (van Eger).
Wij geloven in een heldere en ondubbelzinnige boodschap. Wij geloven in de creatieve en toegewijde werk. Zoals het citaat zegt: ".. .om werk precies, netjes, naarmate de sterren langs de hemel, zo is meritable alleen..."
Tibor Gal