U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Stefano Mancinelli witte wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Stefano Mancinelli witte wijnen

Het fantastische wijnhuis Stefano Mancinelli, Marche, Italië

Stefano Mancinelli producent werd opgericht in de jaren 1960 en is gelegen op de glooiende heuvels van Morro d'Alba, ongeveer 10 km afstand van de zee, in de Italiaanse provincie Ancona.

Buiten de gebruikelijke verdachten zijn er honderden Rode druivenrassen geteeld over de hele wereld. Sommige zijn regionale inheemse specialiteiten kunnen produceren uitstekende wijnen op hun eigen, terwijl anderen zijn beter geschikt voor gebruik als het mengen van druiven. Elk heeft zijn eigen wijnbouw kenmerken en aroma en smaak profielen, het aanbieden van veel om ontdekt te worden door de nieuwsgierig wijnliefhebber. In het bijzonder, zijn Portugal, Italië en Griekenland bekend voor het feit dat een groot aantal unieke rassen.Verdicchio is een witte druif druivenras dat al honderden jaren in Midden-Italië regio Marche gecultiveerd.

Stefano Mancinelli Verdicchio Castelli di Jesi

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico wijn is droge witte wijn uit hoofde van de Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC, maar speciaal geproduceerd uit Verdicchio-druiven geteeld in de oudste (classic) wijnbouwgebieden rond Jesi.
De Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico zone is beperkt tot het land op de linker (noordelijke) oever van de rivier de Misa, en sluit specifiek wijngaarden binnen de gemeenten Ostra en Senigallia. Vele Italiaanse DOCs moeten classico-gebied die theoretisch produceren wijnen van hogere kwaliteit - Chianti Classico heeft zelfs een eigen dedicated DOCG, die verschilt van de standaard Chianti.
Zowel superiore riserva wijnen worden gemaakt binnen de zone classico en zijn terecht aanspraak kunnen maken deze vermeldingen op het etiket. Sinds februari 2010 echter alle riserva wijnen gemaakt onder deze naam (of vanuit de classico zone of niet) worden verkocht onder de DOCG titel Verdicchio dei Castelli di Jesi Riserva.