U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

St. Andrea witte wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
St. Andrea witte wijnen

St. Andrea is te vinden in het dorp van Egerszalók, een 15 minuten rijden van Eger.

De eigenschap is ongeveer 18 hectare groot. De eigenaar, György Lőrincz, ontving in 2009 de begeerde titel van Hongaarse wijnmaker van het jaar 2009. Vóór die tijd die de domaine al groot was, maar na de gunning het verder toegenomen. Het is uitgegroeid tot een van de meest commerciële wijnhuizen in Eger. Toch zijn hun wijnen nog steeds tot de besten in het land. In de wijngaarden vindt u een heleboel verschillende druivensoorten. En niet in het minst, de overstap naar biodynamische wijnbouw is in volle gang.

Wijn proeverij
U kunt proeven van de wijnen van de St. Andrea in een stijlvolle, moderne degustatiesalon die ook als een winkel fungeert. In een ronde glazen venster is het logo van St. Andrea gegraveerd. Het is het portret van Lőrincz' vrouw Andrea, aan wie de winery heet.

Tijdens ons bezoek werden we verwelkomd door een Engels sprekende gastvrouw. Ze toonde ons de de kelders en wijn verwerking gebied, en gaf uitleg tijdens de wijnproeverij... We geproefd 7 wijnen, met inbegrip van St. Andrea's top wijn, de Merengo Bikavér Superior. De prijs van het proeven was 3500 forinten / approx 12.50 euro per persoon

De Wijnen van St. Andrea
St. Andrea heeft een enorm brede waaier van wijnen. De nadruk ligt echter op cuvées. Een goed voorbeeld was de Napbor, hun belangrijkste witte wijn. Een mix van 80% Olaszrizling (Olaszrizling) en vijf andere druiven. De Örökké is een iets meer elegante wijn, met mooie frisse zuren in de mond.

St. Andrea maakt ook mooie Bikavér wijnen. De Hangács Bikavér 2008 is een cuvée, gemaakt van 50% Kékfrankos (Blaufränkisch) en vier andere eslingas de Cinta. Vol wijn, met rood fruit en zoethout naar het verhemelte, en sommige vanille. De Aldas Bikavér 2008is gemaakt van dezelfde druiven als de Hangacs, maar heeft ook enkele syrah. Mooi stevig en vol wijn, met iets meer houtige tonen dan de Hangacs. De Merengő 2008 is naar Bikavér Superior, dus van een hogere categorie. Ondanks 22 maanden is vat het verouderen fluwelig, afronden en met zachte tannines. Een absolute hit.