U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Italiaanse witte wijn Sicilië

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Italiaanse witte wijn Sicilië

Heerlijke witte wijntje uit Sicilië zoet of juist met citroen smaak

 

Sicilië is Italië's regio met het grootste aantal wijngaarden.Sicilië is Italië's en van de Middellandse Zee eiland. Latitude-Sicilië's, blootstelling en micro-klimaat zijn niet heel anders dan die van de Napa Valley... maar Sicilië de oenologische traditie gaat terug een tijdje langer. In feite, sporen van de oenologische geschiedenis vindt u op artefacten eeuwen voor Christus in het tijdperk van Magnna Grecia gedateerd. Wijn produceren gebieden omvatten: Pachino, Palermo, Trapani, Arigento en de eilanden van Pantelleria te veroveren en Liapri. Populaire druif variëteiten zijn: Nero d' Avola, Perriccone, Inzolia, Cataratto Bianco en Moscato evenals internationale variëteiten zoals Chardonnay en Cabernet. Sicilië is opgemerkt door de succesvolle wijnkelders in het noorden van Italië en de wereld voor de renaissance in de wijnkwaliteit. De unieke wijnen van hoge kwaliteit zijn worden gegeerd door de wereld. Ciao heeft Daniel bezocht Sicilië. Een prachtige reis!

 

Marsala: aperitief van Sicilië

Typisch Siciliaanse is de Marsala. Het is, net als sherry en port, een versterkte wijn. Mestal wordt de natuurlijke wijn met een filinek scheut oude Marsala "op smaak" gebracht. Elk bedrijf heeft zijn geheime recept. De smaak en kwaliteit wisselen van eenvoudig tot heel bijzonder. Er zjn diverse types. De Vergine is goudgeel van kleur en strakdroog; de smaak doet aan die van sherry denken. Marsala Fine is droog, halfdroog of zoet en iets eenvoudiger dan Vergine. De superiore is wat krachtiger dan de Fine. De aanduiding Sepcioale wil zeggen dat er aan de Marsala een smaaktje is toegevoegd: er bestaat een ei-marsala, een noten-marasala en er zijn diverse Marsala's met fruitsmaak.

Zuid Italiaanse wijnen!

Aan de zuidoost-kant van Italië, in de hank en de hiel van de laars, ligt de streek Apulië,. Daarnaast ligt Calabrië. Het landschap is ruig en droog, soms berachtig en dan weer vlak. Hoewel er nog altijd veel massawijn wordt geproduceerd, zijn er ook steeds meer boeren die proberen een kwaliteitswijn op de markt te brengen.

Wijnen uit Zuid Italië

Salice Salentino in rosso, biano en rosato:

Deze wijn komt van het schiereiland Salento, het zuidelijkste deel van Puglia. De rode Salice Salentino heeft een fonkelende robijnrode kleur en een volle, krachtige en tegelijkertijd milde smaak.

Ciro

Ook de Ciró is er in rood en wit en rosé. De druiven voor deze wijnen groeien langs de kust van Calabrië. De rode wijn is heel krachtig, de witte en de rosé zijn eenvoudig en aangenaam.