U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Semi droog, medium volle witte huis wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Semi droog, medium volle witte huis wijnen

Medium volle droge witte wijnen hebben meer extract.

Ofschoon ze technisch gesproken droog zijn, vertronen ze de bijna zoete rijkdom van rijp fruit. Ze knnen gerijpt zijn in eiken vaten of op fles, en de edelste soort kan verder rijpen op fles.

Droge witte wijnen met een eenvoudige smaak en zonder al te veel geur. Wijnen van druiven zonder duidelijke aroma vormen de hoofdmoot van de categorie. Ze zijn vergelijkbaar met achtergrondmuziek - aangenaam, maar geen muzikale hoogstandjes - die je aandacht op eisen. jeugd en frisheid zijn essentieel: deze wijnen worden snel mat. Ze worden vaak als huiswijn gedronken in horeca gelegenheden, maar ook als aperitief. Als aperitief zijn ze heerlijk met zwartebessenlikeur! Met spuit - of bronwater gemixt zijn ze als Spitzer te drinken.

Als begeleiders van voedsel is de toepassing van semi droge witte wijnen eindeloos!

Zelden gastromische hoogtepunten, maar altijd eetlustopwekkend bij vis, koud vlees, terrines en bij pikante gerechten (knoflook, curry's) waarbij andere wijnen het loodje leggen. Serveer ze een paar graden kouder dan delicatere witte wijnen. De meeste witte merkwijnen vallen in deze categorië. Ze worden veelal in grote hoeveelheden in warme klimaten gemaakt - bijvoorbeeld in San Joaquin Valley in Californië USA. tot de leiders van deze groep behoren: Bordeaux, Muscadet, supermarktniveua Chablis, Gaillac, de meeste Sylvaner en Pinot Blanc uit de Elzas, Algoté uit Borgogne en alledaagse Macon Blanc. Italië levert op dit front Malvasia, Trebbiano, Orvieto Secco en Siciliaanse witte. Bijna alle witte Califoniérs vallen vrijwel onder deze categorié of ze nu Chablis, Chenin Blanc, Mountain White of wat dan ook heten. De Australische "cask" wijnen horen vaak ook in de volgende aromatischer categorie thuis. De meeste succesversie werd bizar genoeg "moselle"gedoopt. De meest Spaanse witte wijnen horen hier ook thuis. Portugese vinho verde is een lichte, parelende versie, De Zwitserse Fendant en Johannisberg kunnen opmerkelijk stevige en overtuigende voorbeelden zijn. Het is een breed spectrum zonder dramatische uitersten - essentieel als fundament voor meer exotische wijngenot.