U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Santa Christina witte wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Santa Christina witte wijnen

Wijnhuis Santa Christina, Italië

De eerste jaargang van Santa Cristina werd geproduceerd door Marquis Niccolò Antinori, vader van Piero Antinori, in 1946. Na verloop van tijd is Santa Cristina een referentiepunt geworden voor kenners, en niet alleen deze consumenten, dankzij de constante streven naar hoge kwaliteit. De zorg en aandacht die altijd voor zowel de wijngaard en het werk in de kelder zijn geweest de stimulans voor voortdurende innovatie en voor het meten van de professionele werk en capaciteiten met zowel internationale als inheemse druivensoorten. Het resultaat is een familie van wijnen, allemaal verschillend van elkaar, maar onderscheiden door dezelfde stijl, vrucht van het onlosmakelijk verband tussen de wijngaard, terroir, en menselijke bijdragen en input. Klassieke Santa Cristina heeft dus vergezeld door Santa Cristina Bianco, Santa Cristina Rosato en Santa Cristina u Mastrelle samen met Campo Grande en Cipresseto. Samen met de extra vergine olijfolie van Santa Cristina, Donato, en de Santa Cristina Grappa vertegenwoordigen zij een nieuwe stap voorwaarts voor te lang en gevestigde wijnbouw traditie.

Santa Christina een passie voor wereldwijnen!

We zijn verenigd door passie voor lands en dat fascineert de wereldwijnen, voor unieke smaken en de geneugten van het goede leven. Sinds 1946, in Cortona, Santa Cristina heeft het vernieuwen van de traditie van wijn met veel karakter die kan worden geconsumeerd onmiddellijk na bottelen, evenals het aanbieden van een selectie van verfijnde klassiekers en unieke Toscaanse specialiteiten.

Hoog op een heuvel in Toscane, niet ver van Siena en Perugia, stijgt de historische stad van Cortona.
Aan de ene kant het wordt geflankeerd door een open vlakte, en anderzijds is de heuvel en het dorp.
Een kunt genieten van het Uitzicht van dit prachtige panorama vanaf de nieuwe Santa Cristina winery, die ontstond in 2006 met als doel te erkennen en het vernieuwen van de traditie van de wijn bekend door de gelijknamige, 60 jaar na de release van zijn eerste jaargang in 1946. De oorsprong van Cortona dateren uit heel oude tijden. Dit was een van de meest invloedrijke Etruskische nederzettingen van zijn tijd, en werd over geschreven door vele Griekse en Latijnse auteurs, van Herodotus aan Dionysius van Halicarnassus, en Titus Livy te Pliny de oudere. De stad van Cortona sterk ontwikkeld tussen de achtste en zevende eeuw v.Chr., en domineerde de Chiana-vallei, wordt zeer vruchtbaar dan als nu.
Uit haar hoogte van 585 meter boven de zeespiegel, Cortona geconfronteerd met het enorme en harmonieuze landschap van de Valdichiana, bezaaid met villa's en boerderijen onder de zorgvuldig ingerichte wijngaarden, en de getuige van de geschiedenis van de productie van speciale wijnen. En terwijl de jongere spreekt van tot waardevolle Cortona witte wijn genaamd "Etesiaca", paus Paul IIIrd, de renaissance paus met gastronomische smaak, hield de wijnen kopen Pliny kwam van wijngaarden in het grote aanbod, welke Giosuè Carducci terwijl deze zijn poëtische inspiratie alleen gevonden Wanneer zit een vat van de "blonde wijn" van Cortona.
De geologische oorsprong van het land rond Cortona kunnen hoofdzakelijk worden toegeschreven aan het Mioceen, het Plioceen en het Mioceen tijdperken. Het grondgebied wordt gekenmerkt door zandsteen, schalie en mergel, met de aanwezigheid van fluvial-lacustriene deposito's, klei en scree. De samenstelling van dit land is slechts licht kalkhoudend, en biedt een uitstekende balans met betrekking tot de wisselende samenstelling van grove en fijne zand, klei en silt.
Santa Cristina is altijd geweest.