Quinta de Pedra Escrita Branco Reserva 2019 BIO Houten kist

€ 30,75
Op voorraad
SKU
GLO159
2 - 3 dagen

Quinta de Pedra Escrita Branco Reserva 2019 BIO Houten kist

  • € 30,75
  • Portugal
  • Albarino
  • Pennedo Da Vide
  • Droog - vol, karakter, maaltijdwijn
  • Wit
  • 75
  • 2019
  • Albarino 35%, Rabigato 30 %, Verdelho 30%, Viognier 5 %
  • Douro, Portugal

Quinta de Pedra Escrita Branco Reserva 2019 BIO Houten kist

€ 30,75
levertermijn 2-3 dagen 2 - 3 dagen
Bij bereidingen van wit vlees.

Biologische witte wijn van Quinta Da Pedra Escrita de Blanco Reserva in HOUTENKIST verpakking

Gisting en veroudering met fijne droesem geroerd "batonnage" in 500 Lts franse eiken vaten / Single estate druiven van Verdelho, Rabigato, touriga nacional en Viognier. / Zeer zandige granieten bodem in de Douro Superior, op een gemiddelde hoogte van 575 meter.

DRUIVEN Verdelho (30%), Rabigato (30%), touriga nacional (20%), Viognier (20%).

OORSPRONG Quinta da Pedra Escrita landgoed is gelegen in Freixo de Numão - Douro Superior, met een gemiddelde hoogte van 575 meter. De winderige en droge gronden van het Landgoed liggen voornamelijk uit graniet, zand en een zeer arm aan voedingsstoffen. Hier groeide ik mijn eerste wijngaard, altijd geloven dat het graniet bodems geven ons wijnen met zeer complexe aroma ' s en grote duurzaamheid, zoals in de oude tijden, met zeer geconcentreerde druiven vanwege de te lage opbrengsten. Dit is een traditie die we willen meenemen naar een wereld van steeds meer stereotiepe wijnen, en dat benadrukt het unieke karakter van de Douro witte wijnen.

BEREIDING met de Hand geplukt druiven kleine geperforeerde dozen van 15 kg. De druiven worden geperst zonder deze te beschadigen en zonder destemming onder een inerte atmosfeer, om te bewaren al de aromatische potentieel van de druiven. Een grote inspanning is gedaan om ervoor te zorgen dat alle prefermentation operaties worden uitgevoerd aan de strengste mogelijk en zijn dus verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van de toekomstige wijn met behoud van de primaire aroma ' s. De VERGRIJZING Gisting en veroudering op het roeren van de fijne droesem "batonnage" in franse eiken vaten van 500 Lts tot het bottelen in juni.

Prachtige witte van de Douro! Met een blend van Viognier en 3 nobele rassen uit het Noorden van Portugal (touriga nacional, Rabigato en Verdelho), in de leeftijd van 9 maanden in franse eiken vaten, de wijnmaker R. Madeira (van CARM wijnen) gemaakt, een prachtig wit, met een zeer goede prijs. Dit is een complex, elegant en rijk wit, met veel zuren en lengte. Bleke stro kleur -, mineraal -, citrus -, speciaal grapefruit, droge perzik, een hint van asperges en goed geïntegreerde eik. Droog, romig en fris, met een lange smaakvolle afdronk. Uitstekend!

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Geen resultaten gevonden

Additionele resultaten Portugal
Copyright © 2020 Vinopio