U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Prunotto witte wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Prunotto witte wijnen

Prunotto heeft naast een uitstekende reeks van klassieke wijnen,een selectie van crus en een keuze aan specialiteiten zoals de Bussia en Costamiole Grappa.

Ze hebben daardoor steeg de waarde van en de Unie tussen experimenten en de productie van variëteiten die een reële en gepersonaliseerde reis via het grondgebied van de Piemontese vertegenwoordigen overgedragen met groot succes. Het is een reis door het aroma en de kenmerkende eigenschappen van de druiven geteeld in de heuvels.

Prunotto is gelegen in Alba, het belangrijkste brandpunt van de Langhe, equidistante uit Barbaresco en Barolo, op de rechteroever van de rivier de Tanaro.

De eigenschap zit op een soepele vlakte omgeven door de wijngaarden van de regio Langhe- en Roero's. Het is ondergedompeld in een landelijke die verleidt met de natuurlijke schoonheid van de omliggende heuvels afgewisseld met kleine glooiende valleien die zachtjes zijn geweven tussen de heuvels.
Het land waarop het Prunotto landgoed bevindt is fascinerend en enrapturing niet alleen vanwege zijn natuurlijke landschappen, de kleuren en de "stilte" het aanbiedingen, maar vanwege haar geschiedenis en haar tradities. Alba zelf heeft zorgvuldig onderhouden de barok en renaissance paleizen en een aantal middeleeuwse torens die werden gebouwd door adellijke families van de stad. Alle van de regio, met zijn kastelen en middeleeuwse stadjes, plaat conserven op artistieke en architectonische patrimonium is amonst de meest waardevolle en uniek in de hele regio Piemonte (de regio Piemonte van Noord-Italië).
De familie Antinori, die zelf afkomstig zijn uit een soortgelijke omgeving: geschonken met unieke wijngaarden en landerijen, besloten om op dit terrein met de veroordeling van een weg waardoor Prunotto uitgegroeid tot een van de belangrijkste bedrijven in de wijnproductie in de Regio Piemonte.

In feite, het bedrijf, die bestaat uit een totaal van 50 stadtwälder, heeft wijngaarden in de beste wijn-producerende gebieden van de Piemonte en heeft een faciliteit wijnproducerende uitgerust met de modernste technologie beschikbaar. Dit, beurtelings, staat garant voor de beste kwaliteit mogelijk voor de wijnen en stolt het wijngoed de positie in het spectrum van zowel nationale als internationale productie.

De geschiedenis van wijnhuis Prunotto

In 1989, de familie Marchesi Antinori begon zijn samenwerking met het Prunotto bedrijf, op eerste behandeling distributie en later, in 1994, toen de broers van Colla Ponder, rechtstreeks betrokken raken bij de productie proces, behoud van het uitstekende niveau van kwaliteit die Alfredo Prunotto had er altijd op aangedrongen.
Een van de belangrijkste doelstellingen van de familie Antinori samen met de broers Colla, is het produceren van wijnen uit persoonlijk gerund wijngaarden en dus om meer controle over het eindproduct direct vanaf de geboorte te handhaven.
Dit project, dat is gerealiseerd in 1990, toen Albiera Antinori, Marchese Piero Antinori de oudste dochter, verder afgebakend het karakter van de producent, met bijzondere aandacht voor de verwerving van wijngaarden, waaronder: de Costamiole wijngaard in Agliano, voor de productie van Barbera d'Asti; de wijngaard in de Bussia cru, een van de meest bekende in de in de zone van de Barolo. en land op Calliano, voor de studie en analyse van de nieuwe variëteiten, dat wil zeggen Albarossa en Syrah. In 1996 overgenomen een wijngaard van 5 hectare groot, genaamd "BRIC Turot", wat in de regio Barbaresco. en een wijngaard van 5 ha wat gekocht in Treiso zone voor de productie van de Moscato.