U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Phebus witte wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Phebus witte wijnen

Argentijnse wijnen van Phebus

Na bijna een jaar goede ervaringen, vond Koninklijke Distilleerderij M. Dirkzwager BV het hoog tijd hun nieuwe Argentijnse wijnen aan de pers voor te stellen. Phebus is een bodega van de familie Fabre, van Bodegas Fabre, en maakt wijnen bedoeld voor een groot publiek. Geen grootspraak over terroirwijn in Mendoza dus, maar gewoon goede, commerciële wijnen. Ook die moeten er zijn.

Eigenaar en hoofd wijnmaker Hervé Joyaux Fabre stamt uit een familie van Bordeauxse wijnhandelaren. Begin jaren ’90 van de vorige eeuw raakte hij gefascineerd door Mendoza en met name door de kwaliteit van Malbec aldaar, zo anders dan die uit Bordeaux of Cahors. Hij wilde gaan investeren in Mendoza en besloot een eigen wijnmakerij te bouwen. Snel kwam daar een aantal hectare malbec bij in Vistalba, een prestigieus terroir binnen Mendoza’s traditionele topzone Luján de Cuyo. En niet zo maar wat wijngaarden, maar percelen aangeplant in 1908, die de basiskwaliteit leverden waarnaar Fabre op zoek was.

Uitbreidingen volgden vlot, niet alleen naar hogere delen van Mendoza, zoals Valle de Uco, maar ook naar Patagonië. Daar in de Alto Valle del Río Negro waren ze een van de eerste grote investeerders van internationale komaf. De Fabres hebben tegenwoordig drie bodegas: Fabre-Montmayou, Viñalba en Phebus. Afgelopen donderdag 12 maart werden de wijnen die verschijnen onder het label Phebus, dat verwijst naar de zon, gepresenteerd. Op een heel fijne plek trouwens: restaurant Apicius in Bakkum.

De basiswijnen – allemaal varietal wines, dus gemaakt van een enkel druivenras – komen uit Mendoza en bestaan uit een Chardonnay, een Torrontés, een rosé en rode wijnen van cabernet sauvignon, syrah en natuurlijk malbec. De Torrontés*** is een prettig ingetogen versie van deze druif, die snel erg geparfumeerd (en wat ordinair) kan overkomen. De Chardonnay***(*), komend van grote hoogte in de Uco vallei, valt op door zijn goede, natuurlijke zuren. Het meest beviel me echter de Rosé ****, die opmerkelijk ‘Frans’ overkomt: bescheiden qua kleur, niet te snoeperig qua geur en goed droog qua smaak. Een prima zomerse dorstlesser.

De rode wijnen op instapniveau – met prijzen van ± € 6,00 in de winkel – zijn uiteraard niet zo spannend voor de zeer verwende wijndrinker, maar wel zuiver, sappig en fris. Niet voor het eerst had ik op dit niveau een voorkeur voor de Cabernet Sauvignon***(*), een druif die al heel snel wijnen met karakter geeft.

Phoebus of Phoebus (van de oude Griekse Φοῖβος / Phoíbos ) heet Apollo in het Latijn "het briljante" wordt beschouwd als de Zon, het is de god van de zon gepersonifieerd, wie is degene die Sol als kind heeft geregisseerd . Ce terme est utilisé comme épithète d'Apollon, qu'on peut d'ailleurs nommer « Phébus » . Deze term wordt gebruikt als de epithet van Apollo, die ook "Phoebus" kan worden genoemd. Fils de Léto et Zeus , il est le frère jumeau d' Artémis . Zoon van Leto en Zeus , hij is de tweelingbroer van Artemis,

perswijn nl, voor meer info-teksten