U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Italiaanse witte wijn Marche

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Italiaanse witte wijn Marche

Witte wijnen uit Midden Italië

In de vier gewesten rondom Rome woden diverse wijnen gemaakt die goed, maar meestal tamelijk eenvoudig zijn.

Marche (Nederlands: Marken of De Marken) is een regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. Het grenst in het noorden aan Emilia-Romagna en de republiek San Marino, in het westen aan Toscane en Umbrië, in het zuidwesten aan Lazio en in het zuiden aan de Abruzzen.

Frascatí

Een Frascati kan van llerlei druivensoorten worden gemaakt. Afhankelijk van de druivenmix is de wijn mild en sappig of knisperend droog.

Orvieto

Dé witte wijn van Umbria is de geurige, fruitige, droge Orvieto. Hij wordt gemaakt van de trebbianodruif. Een Orvieto wordt jong gedronken en smaakt naar groene appels en noten.

Trebbiano d'Abruzzo

De druivensoort trebbiano groeit in Abruzzo vooal in de kuststreek. Er wordt een fris-fruitige witte wijn van gemaakt die naar groene appels smaakt.

Wijn uit Marche, Italië

Het westen van de regio wordt in beslag genomen door de bergketen van de Apennijnen. De hoogste top van de regio is de Monte Vettore (2476 m) in de provincie Ascoli Piceno. Deze berg maakt deel uit van het massief Monti Sibillini dat tot nationaal park is uitgeroepen. Het landschap tussen de hoge bergen en de kust is sterk heuvelachtig. Dit deel van Marche is een belangrijk landbouwgebied, het brengt onder andere veel wijn, olijven en fruit voort. De kustlijn van Marche is ongeveer 170 kilometer lang. De zand- en kiezelstranden worden op twee plaatsen onderbroken door een woeste rotskust; ten zuiden van de regionale hoofdstad Ancona (Monte Conero) en ten noorden van Pesaro (Monte San Bartolo). Ancona is de enige belangrijke havenplaats van Marche.