Henschke Louis Semillon Eden Valley 2017

€ 23,60
Op voorraad
SKU
AU2HENLOUIS
2 - 3 dagen

Henschke Louis Semillon Eden Valley 2017

  • € 23,60
  • Australië
  • Semillon
  • Henschke
  • Semi droog -medium vol, zacht huiswijn
  • Wit
  • 75
  • 2017
  • Semillon
  • Barossa, Australië
  • + 20 jaar
  • https://www.youtube.com/watch?v=55w_YoJhtY4

Henschke Louis Semillon Eden Valley 2017

€ 23,60
levertermijn 2-3 dagen 2 - 3 dagen
Lekker bij hartje van geroosterde broccoli met zonnebloem velouté

Henschke Barossa, witte wijn, Louis Semillon

Bleek stro met limoengroene tinten. Levendige en verheven aroma's van citroenschil, witte bes, klaverbloesem en gemaaid weidegras worden ondersteund door hints van lanoline en toast. De smaak is puur, fijn en elegant met lagen van gegrilde citroen, cumquat en wit steenfruitaroma's, in evenwicht gehouden door de knapperige Granny Smith-appeltextuur, romige citroengestremde melk en taartkorstcomplexiteit en uitstekende lengte.

Serveren 9 Graden

Een eerbetoon aan Louis Edmund Henschke (1919-1990), de vierde generatie teler van de Hill of Grace-wijngaard. Zijn expertise als wijnboer heeft geresulteerd in een erfenis in de vorm van de beroemde wijngaard die wordt onderhouden met behulp van biologische principes op lange termijn. De semillon is een reserveselectie van 50 jaar oude wijnstokken, geteeld in de Henschke-wijngaard in Eden Valley.

Elke semillon-box wordt hier vol vertrouwen aangevinkt: citroen, lanoline, gemaaid gras en een wasachtige textuur die sierlijk wordt versterkt door de meest subtiele aanraking van oude rijping op vat ... Meesterlijk uitgevoerd en heerlijk benaderbaar. Tyson Stelzer, Halliday Wine Companion, 1 mei 2021

Een matig natte winter in combinatie met gemiddelde lenteomstandigheden zorgden ervoor dat de wijnstokken goed groeiden in het milde weer. Ideale bloeiomstandigheden in de late lente/vroege zomer leiden tot bijna gemiddelde opbrengsten. Eind december werd het warm en droog en verzekerd van gezonde luifels met een lage ziektedruk. De zomermaanden januari en februari waren doorgaans heet en droog, maar de perioden van extreme hitte waren korter dan in de recente geschiedenis en werden in plaats daarvan gekenmerkt door ver bovengemiddelde nachttemperaturen. De wijngaarden met oude wijnstokken waren goed bestand tegen de warme nachten, hun diepe wortels waren bestand tegen het opwarmende en uitdrogende effect op de bovengrond, waardoor de uitgebalanceerde gewassen rijpten toen de herfst naderde. Maart en april zorgden voor licht en warmte in de Eden Valley, wat leidde tot volledige en evenwichtige rijpheid van alle druivenrassen. Met warme zonnige dagen en koele nachten garandeerde de droge herfst dat de oergezonde druiven in de vergisters arriveerden. Al met al zal de vintage van 2018 worden beschouwd als een hoogtepunt van dit decennium, passend in het jaar dat we ons 150-jarig jubileum van het maken van familiewijnen vierden.

Alcohol 11.5%pH 3.11Acidity 5.87g/L750mL

Harvest Date07 March - Maturation 5% aged for 10 months in seasoned 225L French barriques while the remaining 95% is kept in stainless on lees. -ViticultureThe Henschke vineyards are nurtured under biodynamic principles -.Cellaring potentialExcellent vintage, 20+ years (from vintage)

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Geen resultaten gevonden

Additionele resultaten Australië
Copyright © 2020 Vinopio