Witte wijn Gewurztraminer witte wijn

Witte wijn kopen

Voor elke gelegenheid de perfecte witte wijn kopen

Wij helpen je bij het vinden van de juiste wijn voor elke gelegenheid. Het is ook mogelijk om je favoriete wijn te vinden door middel van bovenstaande zoekbalk. Ben je niet op zoek naar een specifieke wijn? Het bekijken van onze toplijsten is dan zeker de moeite waard. Met Vinopio is het gemakkelijk om die ene fles te vinden die het allemaal beter maakt - en tegen een betaalbare prijs!

Witte wijn Gewurztraminer witte wijn
Witte wijn Gewurztraminer witte wijn
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

De geur en smaak van gewurztraminer: Lychees, Passievrucht, Bloemen, Mango, Kaneel, Créme.

De gewurztraminer levert bloemige, zwoele goudgele wjnen die als geparfumeerd zou kunnen omschrijven. Een gewurztraminer wijn uit de Elzas ruikt zoet, maar smaakt droog. In Duitsland, waar hij als traminer door het leven gaat, worden er ook zoetere wijnen van gemaakt. Veel droge wijnen zijn in hun jonge jaren bleek of lichtgeel van kleur. De Gewurztraminer niet. De druif is namelijk niet groen, maar roze-bruin waardoor de wijn een mooie, warmgele gloed krijgt. Wijnen gemaakt van de gewurztraminer heten Gewurztrainer of Traminer.

Verwarrende namen: soms zegr de naam van de druif iets over z'n geur en smaak. Maar er zjn ook voorbeelden warbij die naam verwarring schept. In een "melon de Bourgogne" verwacht je meloen-aroma's maar die komen er niet in voor. En door het woord Gewurz in het ronduit bloemige, geparfumeerde Gewurztraminer wordt hij door velen kruidig genoemd.

Copyright © 2020 Vinopio