U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Tempranillo Witte wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Tempranillo Witte wijnen

De eerste witte Tempranillo ter wereld!

Wist u dat? 

Tempranillo blanco een spontane mutatie is van de gewone rode Tempranillo?

De nieuwe druif werd na zijn ontekking in Rioja Baja speciaal onderzocht en gekweekt. In 2004 werd Tempranillo Blanco toegestaan voor gebruik in witte Rioja's waar anders vooral Viura en Malvasia voor werden gebruikt, aangevuld met Garnacha Blanca, Maturana Blanca, Turruntès, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Verdejo. Bodegas Valdemar is één van de weinige wijnhuizen die de druif inmiddels inzetten.

De Tempranillo Blanco, is een witte mutant van de rode Tempranillo en heeft 97,8% van het DNA gemeen met de rode variant, werd per toeval ontdekt in de wijngaarden van Bodegas Valdemar. Na lang experimenteren en grondige studie, brengt Bodegas Valdemar als eerste in Rioja een wijn van deze druif op de markt.

Elegante rijpe aroma's. Tropisch fruit zoals ananas, citrus en pompelmoes. 
In de smaak is hij krachtig, smaakvol en evenwichtig. De rijpe aroma's komen in de smaak terug.

Wijnen met de Tempranillo: Rioja, Navarra, Penedés, Ribera del Duero, La Mancha, Valdepenás, Douro.

De geur en smaak van Tempranillo wijnen: Aardbeien (jam), Pruimen, Specerijnen, Gedroogede zuidvruchten, Tabak, (Vanille).

Overal in Spanje groeit de tempranillo. Het is een fruitige en kruidige druif. Doordat de wijn van de tempranillo altijd in eikenhouten vaten rijpt, proef je voor de achte , ronde vanillegeur en -smaak van het hout. Dat rijpen op vat maakt de tempranillo voller en milder. De tempranillo wordt zelden alleen gebruikt, maar meestal gemengd met andere druivensoorten.

"Tempranillo" betekent "vroeg": temprana is "vroeg" in het Spaans. Tempranillo slaat op het vroege tijdstip waarop deze druif rijp is en geoogst kan worden.