U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Semillon witte wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Semillon witte wijnen

Wijnen van de semillon: Graves, Sautern, Barsac, Monbazillac

De geur en smaak van semillon: Abrikoos, Perzik, Mango, Gemaaid gras, Boter (babbelaars), Geroosterd brood, Honing.

Een sémillon geeft ronde, zachte wijnen waarin zowel rijp oranje fruit (mango, perzik, en abrikoos) als vers gemaaid gras zijn te proeven. Omdat de smemillon niet veel zuren bevat, wordt hij bijna altijd met andere druiven gemengd.In Bordeaux, zijn plaats van herkomst, gebeurt dat met de veel frissere sauvignon blanc en in bijvoorbeeld Australië ook wel met een chardonnay. Omdat de semillon gevoelig is voor de zogenaamde "pourriture noble" (of 'edele rotting" zoals deze produktiemethode in het Nederlands heet) kunnen er ook bijzondere dessertwijnen, zoals Sauternes en Barsac, van gemaakt worden, Pourriture noble: bij "pourriture noble" of edele rotting dringt een goedaardige schimmel de druif binnen en verandert de samenstelling van het sap. de druif verschrompelt en als er dan nog laat geoogst kan worden, is het sap zeer geconcentreed en weeldig zoet. Daardoor zijn deze druiven heel geschikt voor de produktie van dessertwijnen.

Bordeauxdruif met Bourgognesmaak

In het Australische Hunter Valley worden verrassende wijnen van de semillon gemaaikt. De verrassing zit 'm vooral in de gedaantewisseling die de druif hier ondergaat. De wijn lijkt namelijk helemaal niet op een frisse, droge Bordeaux, maar heeft meer van een romige Chardonnay uit de Bourdeaux.