U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Bukettraube witte wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Bukettraube witte wijnen

Unieke frisse maar toch zoete wijn van de vrijwel onbekende Bukettraube druif!

Bukettraube (/ bu-ket-trau-be /), ook wel boeket Blanc, Bouquettraube, Sylvaner Musqué of Bukettrebe genoemd, is een variëteit van witte druif van Duitse afkomst. Sebastian Englerth wordt verondersteld te hebben gemaakt in Randersacker in de 19e eeuw, hoewel een Elzasser oorsprong heeft ook beweerd. Bukettraube is een kruising van Sylvaner en Schiava Grossa.

Aromatische, licht zoete witte wijn met fruitige en florale nuances in de neus en een zachte, frisse smaak. De afdronk is licht zoet en geurig

De Bukettraube is wel een heel bijzonder druif. Er zijn in Zuid-Afrika maar 4 wijnmakers die deze 19e eeuwse, van oorsprong Duitse kruising van sylvaner en frankenthaler verbouwen. Deze bijzondere druif bevat veel suikers en na het stoppen van de gisting, als de wijn zo'n 13,5 % alcohol heeft, blijft een lichtzoete smaak in de wijn achter. Ideaal bij gekruid eten!

David Nieuwoudt is momenteel de 5e generatie eigenaar van dit fraaie wijngoed in het noordelijke deel van Zuid-Afrika. De wijngaarden liggen in het gelijknamige Cederberg gebied, op ruim 1000 meter hoogte. De koele en zeer afgelegen locatie resulteren in een virusvrije wijngaard. De wijnen van Cederberg onderscheiden zich door elegantie en zuiverheid van fruitaroma's en smaken en grossieren in medailles.