U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Albarino witte wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Albarino witte wijnen

De frisse albariño van Torres is een prachtige combinatie met een voorgerecht. 

Bijvoorbeeld vis, rauw, gekookt of gegrild, witte kaas,harde geitenkaas

Torres Pazo das Bruxas: mystieke albariño wijn uit de Rias Baixas in Galicië

De allereerste albariño wijn van het Spaanse wijnhuis Torres is een eerbetoon aan de folklore en natuur van Galicië, het land van de grote bossen bewoond door mystieke en magische wezens. Deze Galicische heksen vieren hun band met de natuur door middel van rituele dansen en bezweringen

Wijn & Gerechten combi voor de frisse albariño van Torres is een prachtige combinatie met een voorgerecht. Bijvoorbeeld vis, rauw, gekookt of gegrild. Onze chef denkt dan aan rosé gegrilde tonijn of een volle zachte witte vis. Ook de levendigheid van Pazo das Bruxas past bij een witte kaas, bij voorkeur een harde geitenkaas.

De wijn komt het beste tot haar recht bij een temperatuur van 8-10 °

De Alvarinho (Portugal) of Albariño (Spanje) is een witte druivensoort en wordt gebruikt voor het maken van witte wijn.

De druif heeft een dikke schil en een redelijk rendement. Het alcoholgehalte van de wijnen is vrij hoog. De wijnen hebben fruitige aroma's waarbij appel doorgaans de overhand heeft. De druif houdt van een bodem van leisteen of graniet en heeft waarschijnlijk DNA-verband met de riesling.

Van grote waarde is de druif in Portugal en Spanje. In de streek van de Vinho Verde is de druif het belangrijkst, maar ook in Rias Baixas (Galicië) worden er goede wijnen van geproduceerd. Meestal wordt daarvoor een systeem van 'emparrados' gebruikt. Dit zijn een soort pergola's, die de druiven beschermt tegen de vochtige grond. Zo hebben schimmels en ziekten veel minder kans. Mocht de zon iets te vaak zijn gezicht laten zien, dan beschermt het bladerdak de druiven.

In Cambados, de belangrijkste stad voor deze druif, wordt op de eerste zondag van augustus het feest van de Albariño gevierd.