Witte wijn Chenin blanc witte wijn

Witte wijn kopen

Voor elke gelegenheid de perfecte witte wijn kopen

Wij helpen je bij het vinden van de juiste wijn voor elke gelegenheid. Het is ook mogelijk om je favoriete wijn te vinden door middel van bovenstaande zoekbalk. Ben je niet op zoek naar een specifieke wijn? Het bekijken van onze toplijsten is dan zeker de moeite waard. Met Vinopio is het gemakkelijk om die ene fles te vinden die het allemaal beter maakt - en tegen een betaalbare prijs!

Witte wijn Chenin blanc witte wijn
Witte wijn Chenin blanc witte wijn
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wijnen van de chenin blanc: Vouvray, Saumur, Anjou, Coteaux du Layon, Steen (Zuid-Afrika).

De geur en smaak van chenin blanc: Honing, Appel, Kiwi, Perzik, Abrikoos, Noten, Bloemen

Oorsponkelijk afkomstig uit de Loirevallei, heeft de chenin blanc overal in de wijn-wereld een plekje veroverd. Daarom wordt er alles van gemaakt: droge, half-droge (semi-droge), zoete en mousserende wijnen. De chenin lanc is zeer aromatisch en bevat veel frisse zuren. Een jonge Chenin Blanc ruikt naar groene appels en soms ook naar kaas. In de zoetere en rijpere varianten proef je vooral oranje fruit zoals perzik en abrikoos. Alle wijnen van de chenin blanc hebbben iets bloemigs en ruiken een tikkeltje zoet, zelfs als ze strakdroog smaken.

Mousserende chenin blanc: in de Louirevallei wroden veel mousserende wijnen gemaakt. Hiervoor wordt de chenin blanc gebruikt. Ook in deze wijnen is het bloemige aroma van de druif te ruiken en te proeven.

Voor liefhebbers met geduld: In Coteaux du Layon, Quarts de Chame en Bonnezeaux kan van de chenin blanc een fluweelzachte, kruidige, zoete dessertwijn worden gemaakt. Maar die unike, geconcentrerde smaak laat wel een poosje op zich wachen. In z'n jonge jaren hebben de frisse zuren namelijk de overhand. Pas na acht a tien jaar komt deze zoete Chenin blanc pas helemaal tot z'n recht. Sommige kunnen wel twintig jaar bewaard blijven.

 

 

Copyright © 2020 Vinopio