Witte wijn Chardonnay witte wijnen

Witte wijn kopen

Voor elke gelegenheid de perfecte witte wijn kopen

Wij helpen je bij het vinden van de juiste wijn voor elke gelegenheid. Het is ook mogelijk om je favoriete wijn te vinden door middel van bovenstaande zoekbalk. Ben je niet op zoek naar een specifieke wijn? Het bekijken van onze toplijsten is dan zeker de moeite waard. Met Vinopio is het gemakkelijk om die ene fles te vinden die het allemaal beter maakt - en tegen een betaalbare prijs!

Witte wijn Chardonnay witte wijnen
Witte wijn Chardonnay witte wijnen
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 67

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 67

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wijnen van de chardonnay: Witte Bourgognes, Champagne, Chablis, Meursault, Marcon-Villages, Pouilly-Fuissé.

De geur en de smaak van chardonnay wijnen: Perzik, Meloen, Ananas, Boter (babbelaars), Toost, Noten, Exotisch fruit, Citrusfruit

De chardonnay is de duivensoort waarvan topwijnen uit de Bourgogne worden gemaakt. Maar ook in andere landen worden heerlijke wijnen van de chardonnay gemaakt. De druift groeit goedin zowel een koel als een warm klimaat. Daardoor ontstaan er veel verschillende wijnen. De smaak varieert van fris en appelig tot vol en romig. De chardonnays uit Bourgogne zijn fijn en fruitig. Australische en Califonische Chardonnays zijn weeldig en smaken, door de eikenhouten vaten waarin ze rijpen, meer of minder naar vanille. In Noord-Italië worden er frisse wijnen van gemaakt.

Champagne van de chardonnay: voor Champagne worden drie druivensoorten gebruikt: de witte chardonnay, de blauwe pinot noir en de blauwe pinot-meunier. Maar staat de aanduiding "blanc de blanc" op het etiket, dan is alleen de chardonnay gebruikt.

Copyright © 2020 Vinopio