U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Italiaanse witte wijn Bogheri

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Italiaanse witte wijn Bogheri

Witte wijnen uit Midden Italië

In de vier gewesten rondom Rome woden ditverse wijnen gemaakt die goed, maar meestal tamelijk eenvoudig zijn.

Bolgheri ligt in de Italiaanse gemeente Castagneto Carducci, een paar kilometer ten noordwesten van de hoofdgemeente en ligt in de Italiaanse provincie Livorno in Italië, aan de voet van de Colline Metallifere, ten zuiden van Bibbona.

Frascatí

Een Frascati kan van llerlei druivensoorten worden gemaakt. Afhankelijk van de druivenmix is de wijn mild en sappig of knisperend droog.

Orvieto

Dé witte wijn van Umbria is de geurige, fruitige, droge Orvieto. Hij wordt gemaakt van de trebbianodruif. Een Orvieto wordt jong gedronken en smaakt naar groene appels en noten.

Trebbiano d'Abruzzo

De druivensoort trebbiano groeit in Abruzzo vooal in de kuststreek. Er wordt een fris-fruitige witte wijn van gemaakt die naar groene appels smaakt.

Wijn uit Bogheri, Italië

Bolgheri werd een internationaal bekende regio na een gebeurtenis in 1974 gearrangeerd door Decanter waar een 6-jarige Sassicaia won over een assortiment van wijnen van de Bordeaux. Voorafgaand aan dit hadden Bolgheri relatief anonieme producenten van gewone witte wijnen en roséwijnen
Als gevolg van de bijzondere kenmerken van de bodem en het microklimaat zonnig, droog en matig winderig, de druivenrassen van Bordeaux oorsprong hebben de neiging te bloeien, zoals de Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, en Petit Verdot.
Onder de meest bekende "Super Toscaanse" zijn producenten Tenuta San Guido die Sassicaia, Tenuta Dell'Ornellaia die produceren Ornellaia, en Ca'Marcanda van Gaja, Guado al Tasso van Antinori produceren.
Bolgheri DOC.

Bolgheri DOC 
De huidige set van DOC reglementen voor Bolgheri rode wijnen in 1994 werd goedgekeurd. vóór de oprichting van dit document, werden de "Super Toscanen" uit het gebied meestal verkocht onder de eenvoudiger benamingen Vino da tavola of IGT Toscana.
De appellation regels bepalen dat in Bolgheri Rosso en Bolgheri Rosé, Sangiovese kan alleen worden benut een mate van 70%, en meer dan dit een wijn moet worden ingedeeld IGT. Cabernet Sauvignon van 10 tot 80%, Merlot, tot wel 80% en andere rode landrassen, tot 30%. Rosso moet tussen voor 24 maanden.
Voor Bolgheri Bianco, Toscaanse Trebbiano van 10 tot 70%, Vermentino van 10 tot 70%, Sauvignon blanc uit 10 tot 70% en andere lokale witte rassen, tot 30%.
Twee varietal wijnen zijn toegestaan, Sauvignon blanc en Vermentino, waarvan er ten minste 85% van beide druivensoort moet.
Roze voor de de benaming Vin Santo, [3] Occhio di Pernice, Sangiovese kan worden gebruikt vanaf 50 tot 70%, Malvasia in de buurt van 50 tot 70% en andere rode landrassen, tot 30%. Het moet voor 36 maanden oud worden.
De sub zone Sassicaia heeft een eigen verklaring van de benaming, met maximaal 85% van Cabernet Sauvignon en 15% Cabernet Franc. Bolgheri Sassicaia moeten tussen voor 26 maanden. Naar verwachting worden bijgewerkt naar DOCG-status