U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Lekker bij salades, groenteschotels en zeevruchten.

Meer afbeeldingen

Bodegas Ontañón Rippa Dorii Verdejo Organic 2021

Lekker bij salades, groenteschotels en zeevruchten.
  • Spanje
  • Bodegas Ontañón
  • Aromatisch - fruitige, bloemige (boek,tv..)
  • 75
  • 2021
  • Verdejo
  • Rueda, Spanje
  • tot 3 jaar
  • Youtube link

Levertijd is 2 - 3 dagen

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 10,20

Meer informatie

RIPPA DORII VERDEJO BIOLOGISCHE WIJN

Deze biologische witte wijn van Bodegas Ontañón uit de Rueda wijnregio is op basis van 100% Verdejo druiven. Heel wat aroma's van vers fruit met noties van venkel en balsamico. Intense, minerale en middellange afdronk. Kwaliteitslabel : DO : Denominación de Origen (Rueda). Intense aromatische wijn met tonen van tropisch fruit en minerale toetsen. De smaak is fris en fruitig met een lichte hint van verse kruiden en anijs. De afdronk is mooi firs met fijne zuren die lang blijven hangen in de mond

Ze selecteren druiven van de eigen wijngaarden en gecertificeerd in biologisch uit verschillende gebieden van de DO Rueda waar arme en grindachtige bodems heersen met belangrijke kalksteen ontsluitingen op gemiddelde en hoge niveaus. Ze nemen ook druiven op van oude wijngaarden met zeer lage opbrengsten, met leeftijden van meer dan zestig jaar en verschillende plantdichtheden.

Het jaar 2021 opende met een regenachtige en zeer koude winter die wat neerslag registreerde in de vorm van sneeuw die zeer gunstig was voor de gezondheid van de stammen. De lente en vooral de zomer waren niet zo warm als voorgaande jaren. Naarmate het einde van de cyclus naderde (laatste weken van augustus) was er echter een grote toename van de dag- en nachtmaxima, wat leidde tot een zeer goede rijping van de druiven. De technici van het wijnhuis waardeerden de eerste descubes-wijnen met een uitstekende aromatische intensiteit, met de aanwezigheid van frisse tonen zoals citrus en zelfs menthol met balsamico-accenten.

De oogst wordt 's nachts uitgevoerd om de grootste aromatische bescherming van de bessen te bereiken. Eenmaal in de kelder wordt de temperatuur opnieuw verlaagd en wordt deze heel zacht in het koud met de schillen geperst om de diepste aromatische overdracht en rijk aan nuances te bereiken. De desfangado is natuurlijk en koud. De gisting, van spontane aard, begint ook koud met de most reinigen door decanteren, zonder tussenkomst van filters of manipulaties. Bovendien wordt een deel van de gisting uitgevoerd in vaten en vervolgens toegevoegd aan de uiteindelijke blend van de wijn, waardoor de tannines fijn en gepolijst zijn.

KLEUR. Intense laag van violette kleur die zijn jeugd en levendigheid onderstreept. Van aanhoudende traan.

AROMA. Fruitige aromatische intensiteit, rijp zwart fruit zoals cassis, bosbessen, bramen. Subtiele tonen van rood fruit en bloemige hints van violet verschijnen ook. Licht aroma van goed geassembleerd hout zonder de altijd aanwezige vrucht te overschaduwen. Zoethouttinten en aanwezigheid van klei uit de heidevelden van Fuentecén.

SMAKEN. In de mond is het een levendige wijn, met een zeer aangename en evenwichtige ingang. De trago largio. Goede balans van zuurgraad, tannine en alcohol. In retronasale fase legt het opnieuw zijn vruchtenessentie bloot.

 



Klanten die dit kochten, kochten ook: