Baldovar Arquela 2022 Bio
Baldovar Arquela 2022 Bio
- € 41,35
- Spanje
- Mersegura
- Baldovar
- Aromatisch - fruitige, bloemige (boek,tv..)
- Wit
- 75
- 2022
- Valencia, Spanje
Baldovar Arquela 2022 Bio
Baldovar Arquela 2022 Bio
Archaeal, Witte wijn,Merseguera
Valenciaanse mediterrane witte wijn bi-parcelar van Merseguera die zijn landschap reïncarneert zonder interventie en in volledige luciditeit. Kracht, elegantie, balans, wild en roekeloos eerlijk.
Arquela 2021 is een geweldige Valenciaanse mediterrane witte wijn die afkomstig is van twee percelen "Areniscas" en "Rambla de Arquela". Beide percelen bieden ons elk jaar kleine vruchten, goudkleurig en rijp. Hun locaties stellen ons in staat om iets meer de rijpingstijd van hun trossen te eisen om geconcentreerde Merseguera-vruchten te verzamelen, intens en begiftigd met een hoge expressie van hun berggarrigue.
In het glas is het een wijn van gouden kleur licht stro met groene refeljos in zijn jeugd. Het presenteert kleine parelachtige bubbels bij de opening die snel verdwijnen, dit toont aan dat de veroudering zeer voorzichtig is geweest om een gemiddeld niveau van opgeloste koolzuur te behouden voor zijn natuurlijke bescherming tot aan de fles. We raden aan om koud een half uur voor consumptie te decanteren.
De neus is intens en diep met opeenvolgende aromatische sferen. Tijdens het begin van hun reukfase vallen ze aroma's van warme brioche en boshoning aan, verweven door romige en zoete tonen van Frans eiken. Met de beluchting verschijnt een duidelijke noot van rijpe citroen vergezeld van een subtiele geur van zeer subtiele groene banaan, al deze sensaties worden ondersteund door aroma's van zijn garrigue en madeliefjes.
De mond heeft een originele ingang waar fluweelachtige, vette texturen een intense zuurgraad verbergen die een lange opslagcapaciteit in jaren bepleit. Het medium gehemelte steekt boven de aanval uit door zijn dichte fruitige materie en frisheid verpakt in kreupelhoutsmaken. De afdronk is lang, wendbaar, fruitig en zuur. De zuurgraad verpakt in een glycerol blijft bestaan die de illusie van sucrositeit geeft, zonder zoet te zijn. De aroma's van de neus komen terug in de afdronk.