U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Witte wijn uit Argentinië

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Witte wijn uit Argentinië

Argentijnse wijnen zijn vol en zacht met een fruitige, vettige smaak

Bij de witte wijn is de Pedro Ximénez druif favoriet met een aandeel van 35%, gevolgd door de Torrontés (30%) en Chardonnay (15%).

Heerlijke witte wijnen uit Argentinië van wijnhuizen Bodega La Rural, Case Miriam, Fabre Montmayou, en Phebus.

Met zo'n 224.000 hectare (2014) staat Argentinië op de vijfde plaats van de grootste wijnlanden. De gemiddelde oogst bedraagt 10.000 kilogram per hectare. Aangezien de druiven in Argentinië in een relatief droog klimaat groeien zijn er weinig bestrijdingsmiddelen en anti-schimmel producten nodig. Dit heeft ook een positief effect op de kwaliteit van de wijn

Een aantal wijngaarden werken nog met pergola's waarbij de druiven op ooghoogte hangen. Door het klimaat en de hoge opbrengst per hectare zijn de wijnen kwalitatief niet hoogstaand, uitzonderingen daargelaten.

De meeste wijngaarden zijn open voor publiek en gratis te bezichtigen, waardoor het wijntoerisme in Mendoza populair is.

In Argentinië zijn de omstandigheden voor wjnbouw niet ideaal. Het klimaat is heet en droog en er moet geïrrigeerd worden. In tegenstelling tot Chilli laat de Argentijnse wijnproducent zich wat midnr leiden door de westerse smaak. Traditionele Argentijnse wijnen zijn vol en zacht met een fruitige, vettige smaak. Tegenwoordig, door nieuwe methoden en materialen, smaken de wijnen frisser. Mar ook in de moderne wijnen blijft de Argentijnse stijl herkenbaar. De kwlieit van de wijn tot nu toe matig, maar wordt beter. Vooral in Mendoz en Rio Negro worden goede resultaten geboekt.