U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Palo Cortado Sherry

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Palo Cortado Sherry

Een vrij zeldzaam type sherry.

Die net als Fino, in eerste instantie onder flor rijpt, maar waarbij de flor tijdens het proces verdwijnt. De smaak van deze sherry ligt tussen die van Amontilado en Oloroso in.

Palo Cortado: een sherry die door de natuur gemaakt wordt. Is complex, indringend en verfijnd met een alcoholpercentage van 18%-20%. Is een soort combinatie van Oloroso en Amontillado.

De Palo Cortado in het assortiment van Vinopio komt uit Spanje van het merk : Gonzalez Byass, namelijk Apostoles Palo Cortado Sherry

Apostoles 30-Year-Old Palo . Grote complexiteit in deze 30 jaar oude droge sherry. Amber van kleur. Heeft een intense warme nootachtig en karamel geur. Een prachtige match met tapas of een brede selectie van kazen. Maak indruk op uw vrienden met deze aparte bijzondere sherry

Hoelang blijft sherry goed na openen?

Eenmaal geopend, drink je sherry het beste snel op. Fino en Manzanilla moeten binnen een paar dagen na opening gedronken worden. Amontilado, palo cortado en oloroso moeten binnen een paar weken gedronken worden, sommige kunnen nog iets langer gedronken worden (dit is een richtlijn). Ximénez kun je maanden van drinken indien goed afgesloten.

Sherry dankt zijn naam aan de Engelsen, die in 1600 in Jerez waren, de stad in Spanje waar sherry word gemaakt en verkocht.

  • Sherry is wat we kennen als een veredelde wijn, in andere woorden, het begint als een basis wijn en daarna wordt er alcohol toegevoegd om het sterker te maken.
  • Er zijn slechts drie druivensoorten toegestaan in Jerez om sherry te maken: Palomino, Pedro Ximenez (PX) en Muscat of Alexandria
  • Sherry kan zoet of droog zijn, afhankelijk van de gebruikte druiven. Droge sherry worden gemaakt met Palomino druiven, terwijl natuurlijke zoete sherry gemaakt worden met PX of Muscat druiven. Blended sherry (mix) zijn medium-dry of semi-zoet en zijn een combinatie van natuurlijke zoete sherry en een droge sherry.
  • Als  er op het label Fino, Manzanilla, Amontillado, Oloroso of Palo Cortado  staat is dit droge sherry