U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Manzanilla Sherry

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Manzanilla Sherry

Sherry uit de plaats Sanlúcar de Barrameda.

Aan de kust van het sherrybegied. net als een Fino sherry rijpt Manzanilla onder een laag flor. De ligging dircht bij de zee geeft de wijn een lichte zilte smaak. Bovendien zorgt het vochtige zeeklimaat voor een dikkere florlaag waardoor de wijn wat langzamer rijpt. Daardoor is een Manzilla nog iets dorgere en delicater dan smaak dan een Fino. Manzanilla is een delicate wijn die na opening van de fles niet lang bewaard kan blijven. Manzanilla wordt daarom ook in kleinere flessen verkocht.

Manzanilla sherry heeft een strogele kleur en is gemaakt aan de Atlantische Oceaan rond Sanlúcar de Barrameda. Ze bevat 15% alcohol.

De smaak van deze sherry is kruidig en droog en een beetje ziltachtig.

Een van de typische manzanilla sherry is Real Tersoro uit Spanje in het Vinopio assortiment.

En natuurlijk kent iedereen de bekende Manzilla sherry  La Guita Manzanilla uit Spanje.

La Guita is de enige sherry geproduceerd op de bodegas Hijos de Rainera Pérez Marín in Sanlúcar de Barrameda (onderdeel van de Grupo Estévez). De naam komt van de oude Andalusische slang guita betekenis cash (de stichter was bekend om willen worden betaald in contanten). De meer gebruikelijke betekenis is echter tekenreeks (vandaar gitaar). benadrukt door het feit dat elke fles een koord om zijn nek heeft.

Sherry is wat we kennen als een veredelde wijn, in andere woorden, het begint als een basis wijn en daarna wordt er alcohol toegevoegd om het sterker te maken.

Manzanilla en Fino zijn heerlijk te combineren met olijven, noten en Serrano ham. Amontillado is het beste voor kruidige pittige gerechten. Als je houdt van rijke en zoete aroma’s dan is PX hemels heerlijk met pure chocolade, ijs of blauwe kaas.