La Guita Pasada Manzanilla en Rama Sherry 50cl
La Guita Pasada Manzanilla en Rama Sherry 50cl
- € 21,95
- Spanje
- La Guita
- Manzanilla - kruidige, droge, ziltachtige
- 15%
- tot 10 jaar
- Sherry wijn
- https://www.youtube.com/watch?v=J5gqL-WfhYA
La Guita Pasada Manzanilla en Rama Sherry 50cl
La Guita Pasada Manzanilla en Rama Sherry 50cl

La Guita Manzanilla Pasada en Rama, De schat van een eeuwenoude wijnmakerij.
Genieten van een fles La Guita's Manzanilla en rama (en rama betekent vrij vertaald 'ongefilterd') komt zo dicht mogelijk bij eenSanlucar. Hoewel deze saca uit 2017 stamt, heeft hij mooie nuances en details ontwikkeld zonder veel in te boeten aan frisheid tijdens de flesrijping.
Om de authenticiteit van je La Guita en Rama-ervaring te vergroten, zorg ervoor dat je voldoende chorizo, jamon, olijven en, voor degenen die de weg in de keuken kennen, tortilla's en croquetas bij de hand heeft om te knabbelen en deze onnavolgbare Andalusische maaltijd aan te vullen
Kenmerken La Guita Manzanilla Pasada en Rama
La Guita Manzanilla en Rama is een versterkte wijn gemaakt door Bodegas de Hijos de Rainera Pérez Marín in Sanlúcar de Barrameda, DOJerez.
Bodegas de Hijos de Rainera Pérez Marín werd in 1852 opgericht in Sanlúcar de Barrameda. Vanaf het begin stond het bekend als La Guita, en gaf deze naam aan de kostbaarste wijn, Manzanilla La Guita.
De filosofie van Bodegas de Hijos de Rainera Pérez Marín is gebaseerd op het produceren van producten van hoge kwaliteit en de beste service. Zo wordt het overgrote deel van hun wijnen gemaakt van druiven uit een van de beste wijngaarden in Sanlúcar, Pago Miraflores.
In 2007 werd het wijnhuis onderdeel van de Estévez Group, samen met Valdespino en Marqués del Real Tesoro.
Guita Manzanilla en Rama is een wijn gemaakt met Palomino Fino uit wijngaarden in Pago de Miraflores, een van de meest karakteristieke wijngaarden in Sanlúcar.
Na de oogst en na een lichte persing fermenteert de most in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Eenmaal geclassificeerd, gaat het naar 15% vol. alc. en wordt onderdeel van het criaderas- en soleras-systeem, waarbij biologische rijping wordt uitgevoerd met een sluier van flor in deze Amerikaanse eikenhouten vaten van 516 liter.
Na een nauwkeurige selectie door de wijnmakers van de wijnmakerij wordt La Guita Manzanilla en Rama rechtstreeks uit de beste soleras gewonnen en gebotteld zonder te klaren of te stabiliseren. Zo wordt een unieke kamille verkregen, die wordt beschouwd als de schat van de wijnmakerij.