U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Amontillado Sherry

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Amontillado Sherry

Sherry die verder gerijpt is dan het Fino-stadium.

Deze amberkleurige sherry heeft een diepe nootachtige smaak.

Amontillado sherry uit Spanje bij Vinopio van Botaina en Gonzalez Byass.

Dit is droge en aromatische sherry met een hazelnootsmaakje. De amontillado sherry is amberkleurige en bevat 16% a 20% Acohol.

Hoelang blijft sherry goed na openen? Eenmaal geopend, drink je sherry het beste snel op. Fino en Manzanilla moeten binnen een paar dagen na opening gedronken worden. Amontilado, palo cortado en oloroso moeten binnen een paar weken gedronken worden, sommige kunnen nog iets langer gedronken worden (dit is een richtlijn). Ximénez kun je maanden van drinken indien goed afgesloten.

Amontillado is het beste voor kruidige pittige gerechten.

Sherry dankt zijn naam aan de Engelsen, die in 1600 in Jerez waren, de stad in Spanje waar sherry word gemaakt en verkocht.

  • Sherry is wat we kennen als een veredelde wijn, in andere woorden, het begint als een basis wijn en daarna wordt er alcohol toegevoegd om het sterker te maken.
  • Er zijn slechts drie druivensoorten toegestaan in Jerez om sherry te maken: Palomino, Pedro Ximenez (PX) en Muscat of Alexandria