Rosé wijn Frisse, fruitige droge rosé wijnen

Voor elke gelegenheid de perfecte Rosé wijn

Wij helpen je bij het vinden van de juiste wijn voor elke gelegenheid. Het is ook mogelijk om je favoriete wijn te vinden door middel van bovenstaande zoekbalk. Ben je niet op zoek naar een specifieke wijn? Het bekijken van onze toplijsten is dan zeker de moeite waard. Met Vinopio is het gemakkelijk om die ene fles te vinden die het allemaal beter maakt - en tegen een betaalbare prijs!

Rosé wijn Frisse, fruitige droge rosé wijnen
Rosé wijn Frisse, fruitige droge rosé wijnen
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Met Smaken van framboos en perzik met een fijne kruiden. 

Een wijntje met een frisse afdronk voor de zomer maar ook lekker als aperitief.

Bekende druiven voor deze rosé zijn Cinsault en Grenache

Je kan niet verkeerd gaan met rosé op een mooie voorjaars- of zomerdag

Laten we rosé drinken! Met de lente officieel hier, willen we een beetje tijd besteden aan een wijn die de komende maanden in duizenden wijnwinkels zal liggen en op restaurant-en wijnkaarten zal staan. Rosé werd een paar jaar geleden behoorlijk bekend, toen werd gemeld dat Sting flessen verslond backstage vóór concerten tijdens de Police reünie tour, ook zie je bekende BV drinken op TV Shows en al snel is het geïntegreerd.

Maar rosé is al eeuwenlang een deel van de wijn wereld. Vooral in Frankrijk waar op dit moment de verkoop van rosé, de witte wijn heeft overschreden! Het is de officiële drank in Frankrijk in de zomer en het is in snel tempo ook die in België en Nederland geworden. De vraag die de meeste mensen vaak hebben is: “Waar komt rosé vandaan”?

 We weten dat rode wijn is gemaakt van rode druiven en witte wijn is gemaakt van witte druiven. Is rosé dan gemaakt van roze druiven? Aangezien roze druiven nog niet bestaan, heeft men een andere manier gevonden hoe rosé gemaakt kan worden. En die manier is door het contact met de schil. De kleur in elke wijn komt van het contact van het sap met de schil. Van de druif wordt het sap onttrokken. Hoe langer de schil in contact komt met het sap, hoe meer kleur er ontstaat. Dat betekent eigenlijk dat als je de schillen van rode druiven verwijdert je hiervan een witte wijn kan maken omdat het spa nooit de rode schillen raakt en dus wit blijft.

 Rosé is in feite een product van rode druiven, maar wanneer een wijnmaker een rosé maakt komt het sap dat hij of zij heeft gewonnen voor een zeer korte periode van tijd, meestal maar 2 a 3 dagen, in contact met de schil zorgt voor een mooie roze kleur. Je kan niet verkeerd gaan met rosé op een mooie voorjaarsdag of zomerdag. Gekoeld bewaren vóór het openen van de fles. Je kunt buiten lekker nippen van je glas om daarna het volgende glas te drinken.

 

Copyright © 2020 Vinopio