U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Wente rode wijnen

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
Wente rode wijnen

Wente Vineyards is een wijnmakerij in Livermore, Californië, het is het oudste doorlopende, familiebedrijf in de Verenigde Staten.

Het Wente Estate is geregistreerd als California Historical Landmark.De wijnmakerij werd opgericht in 1883 door Carl Wente op 47 hectare grond. Wente heeft een opleiding gekregen in wijnen tijdens het werken voor Charles Krug van Napa Valley , Wente kocht een paar wijngaarden en land van uitstekende grond. In 1935 introduceerde zijn zoons, Ernest en Herman, Californië's eerste variëteit wijnmerk, Sauvignon Blanc . De inspanningen van de familie Wente, inclusief de baanbrekende mechanische oogsten in de nacht, hebben geholpen om de Livermore Valley te vestigen als een van de voornaamste wijnbouwgebieden van Californië. Sindsdien is het uitgebreid tot ruim 2,000 hectare (8 km²), plus een extra 700 hectare (3 km²) in Arroyo Seco.

Wijngaarden en de wijnstokken van Wente

De Wente kloon is boomstam die gebruikt wordt om chardonnay te planten in veel Californië wijngaarden. In 1912 nam de 2e generatie Winegrower Ernest Wente stekken uit de wijnbouwkwekerij van de Universiteit van Montpellier in Frankrijk . Stekken uit de Wente-wijngaard verspreiden zich vervolgens naar een aantal andere wijnmakerijen voordat ze uiteindelijk gecertificeerd worden door de Stichting Plant Materials Service van de Universiteit van Californië, Davis . " Klonen uit de gecertificeerde wijnstokken staan ​​bekend als "Wente" of "warmtebehandelde Wente", en klonen die uit wijnstokken genomen zijn, worden voor de certificering bekend als "Old Wente."

Wijnhuis Wente

De Wente Estate bestaat momenteel uit een golfbaan en club, Tasting Rooms, een horeca en een gastronomisch restaurant dat allemaal in het hart van de wijngaarden ligt. Tijdens de zomer vertrekken ze Concerts in the Vineyard, met uitvoerende artiesten van klassiekers als The Doobie Brothers en Frankie Valli , naar comedians als George Carlin en jazzartiesten zoals Diana Krall , evenals huidige popartiesten zoals The Band Perry .De cateringdienst biedt ook voedsel voor deze concerten voor mensen om te eten als ze kijken naar de prestaties.