Rode wijn Vylyan rode wijnen

Rode wijn:

Voor elke gelegenheid de perfecte Rode wijn

Wij helpen je bij het vinden van de juiste wijn voor elke gelegenheid. Het is ook mogelijk om je favoriete wijn te vinden door middel van bovenstaande zoekbalk. Ben je niet op zoek naar een specifieke wijn? Het bekijken van onze toplijsten is dan zeker de moeite waard. Met Vinopio is het gemakkelijk om die ene fles te vinden die het allemaal beter maakt - en tegen een betaalbare prijs!

Rode wijn Vylyan rode wijnen
Rode wijn Vylyan rode wijnen
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Over de Vylyan Winery

De Vylyan Winery werd opgericht in 1992. De naam Vylyan, geïnspireerd door een 15e eeuws manuscript over Villany, werd gekozen uit betrokkenheid bij de regio en het respect voor de tradities. Het wijngoed groeit druiven op 125 hectare grond uitgespreid meer dan 5 van de meest vruchtbare zuiden en zuidoosten geconfronteerd met hellingen van de berg van het Villány. De focus ligt op de rode druiven, zowel lokale als internationale variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Portugieser. Speciale aandacht is geschonken aan de Pinot Noir, Cabernet Franc en Kadarka. Het wijngoed van 125 hectare produceert jaarlijks ongeveer 600.000 flessen wijn.
Door de jaren heen heeft het wijngoed Vylyan een uitstekende reputatie ontwikkeld. In 2008 werd de naam 'Producent van het jaar' zowel in Hongarije en op hetzelfde moment in Denemarken door een Deense wijn tijdschrift. Daarnaast werd de winery en de Pinot Noir 2004 geselecteerd onder de beste wijnhuizen van de wereld in 'The World completo grootste wijnen' door Michel Bettane & Thierry Desseauve, Frankrijks meest vooraanstaande wijn critici.

De Vylyan Winery is een groot voorstander van de arts, of het helpen van jonge en getalenteerde lokale kunstenaars of het levend houden van de lokale folk tradities.
'Vat Art' Een goed voorbeeld is Vylyan de kunst tender voor Bogyole completo label. Bogyole is de eerste wijn van de producent van het seizoen, net zoiets als een Beaujolais nouveau, gemaakt in beperkte hoeveelheden (20.000 flessen per jaar). Elk jaar hebben studenten in Pécs kunst de mogelijkheid voor het ontwerpen van het label en presenteren hun werk aan een breder publiek als onderdeel van de wedstrijd. Het winnende ontwerp wordt gepresenteerd op de 20, 000-serieproductie.
De 'vat kunstproject', een ander initiatief van Vylyan om te inspireren ontwerp door tot tastbare dwarsdoorsnede van de kunst en wijn, laat jonge kunstenaars presenteren hun werk op oude wijn vaten. De beste ontwerpen worden tentoongesteld in de wijnmakerij van tuin. Vylyan ook gastheren muziek bands, literaire avonden en festivals gedurende het hele jaar.

Vylyan wijnen zijn gegroepeerd volgens de drie categorieën:


Classicus staat voor lichtere, fruitier wijnen met korte rijping en nadruk op de geur van de druiven. De etiketten vertellen de eeuwenoude legende van Villany completo Devil-Ploughed Hill: Riesling (heks), Chardonnay (Harka) en Rosé (Haan), Portugieser (kat), Ordog (duivel)

Premium wijnen worden gemaakt uit de beste druiven. Ze zijn een rijpingstijd van een minimum van 12 maanden: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah, Montenuovo


Selectie wijnen zijn geweldige wijnen, in gelimiteerde oplage. Deze wijnen worden gemaakt alleen van de beste wijnen en van zorgvuldig geselecteerde druiven: Pillangó (aan Merlot selectie van de Pillangó wijngaard), wanneer (Cabernet Franc selectie vanaf wanneer de wijngaard), Dobogo (een selectie van Cabernet Sauvignon uit de Dobogo) wijngaard), Gombas (Pinot Noir selectie van de Gombas wijngaard) en Duennium (een vat selectie)

Must-buy wijnen - aanraders:

Cabernet Franc 2006, 2007

Pinot Noir 2006

Syrah 2006, 2007

Montenuovo Cuvée 2006, 2007

Mandolás 2006

Duennium 2003, 2006

 

 

 

Copyright © 2020 Vinopio