U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Hongaarse rode wijnen uit Villany

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Hongaarse rode wijnen uit Villany

Villány behoort tot de top wijngebieden van Hongarije, bekend om haar rode en roséwijnen.

De meest zuidelijke wijngebied van Hongarije heeft lange en warme zomers met overvloedige zonneschijn, gevolgd door een zachte winter. Dankzij deze sub mediterrane klimaat zijn wijnen uit Villány vol en kruidig en van de hoogste kwaliteit. De meerderheid van de Hongaarse award-winnende wijnen worden geproduceerd in de regio van Villány. Volgens archeologische vondsten kunnen wijnbouw tradities in de regio worden teruggevoerd tot Romeinse tijd.

Portugieser is een belangrijke speler in Villány samen met de ' Bordeaux variëteiten zoals Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot. Pinot Noir, Zweigelt en Kadarka wijnstokken worden hier ook geplant.

Rosé, Portugieser, Cabernet Sauvignon, Cabernet Frank, Kékfrankos, Merlot en verschillende Cuvées

Wijnhuizen Bock, Csányi, Gere, Sauska, Tiffán, Vylyan, Wunderlich.

De Villány regio is populair bij wijntoerisme. De meeste wijnkelders bevinden zich op een wijnroute dicht bij elkaar. Ze staan open voor de wijnproeverij en aantal wijnmakerijen, zoals Bock en Gere, bieden accommodatie. Nabijgelegen bezienswaardigheden zijn onder andere de stad Pécs, de thermale baden in het middeleeuwse kasteel van Siklós, Harkány en de kerk in Máriagyűd, een populaire plek voor bedevaart.

Villány ligt op ongeveer drie uur rijden van Boedapest. Neem snelweg M6. Bussen vertrekken vanaf de Népligetpark bus terminal en de rit duurt iets minder dan vier uur