U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Italiaanse rode wijn Veneto

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
Italiaanse rode wijn Veneto

Veneto hier wordt veel wijn geproduceerd.

Rondom Venetië en Verona, tot aan het Gardameer, ligt de porvincie Veneto. Zowel de heuvels als het vlakke land zijn bedekt met wijnstokken. Hier wordt veel wijn gemaakt.

De Veneto is één van Italië's meest belangrijke wijnregio's. Met Amarone, Valpolicella, Soave, Bardolino en mei meer. De steden Verona, Venetië en Soave opvallen voor mij. Ik geniet van een bezoek aan hen de Veneto is een juweeltje van een gebied in het noordoosten van Italië. Gebonden in het westen het Gardameer, in het noorden door de Dolomieten en in het oosten aan de Adriatische Zee, is het landschap van de Veneto rijk en gevarieerd. Van de grootsheid van kruimelig oude Venetië, aan de middeleeuwse smaak van Bassano del Grappa, en verder naar Belluno, een opvallende stad thats een gateway voor het bezoeken van de Dolomieten, maakt Veneto een fascinerend gebied om te verkennen

Rode wijnen uit Veneto

Amarone della Alpolicella

Voor de Amarone della Valpolicella worden volrijpe duirven gebruikt die na de oogst eerst in de zon mogen drogen. Amarone betekent letterlijk bitter en die smaak is terug te vinden in de wijn. Maar dan wel gecombineerd met kersen en andere rijp, rood fruit. De Amarone della Valpolicella is geen lichtvoetig type. Het is een wijn om uitgebreid bij te tafelen.

Bardolino

Bardolino komt uit het gelijknamige dorp dat ten oosten van het Gardameer ligt. Het is een lichte, tintelfrisse rode wijn die naar kersen ruikt en smaakt. De classio- en superiore - uitvoering zijn zwaarder.

Valpolicella

Een Valpolicella lijkt op een Bardolino, wordt van dezelfde druiven gemaakt, maar is fermer en steviger. De wijn smaakt naar kersen en bittere amandelen en wordt jong gedronken.