U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Lekker bij deze wijn: rood vlees, gegrilde filet, Florentijnse biefstuk, gestoofd of geroosterd wild, gestoofd vlees, gerijpte kazen

Meer afbeeldingen

Uggiano Chianti Riserva Prestige Magnum 2018 Houtenkist XL

Lekker bij deze wijn: rood vlees, gegrilde filet, Florentijnse biefstuk, gestoofd of geroosterd wild, gestoofd vlees, gerijpte kazen.<
  • Italië
  • Uggiano
  • Met body stevig, dominant, krachtig
  • 1.5 Ltr Magnum 2 flessen
  • 2018
  • Canaiolo. Sangiovese
  • Toscane, Italië
  • meer dan 10 jaar

Levertijd is 2 - 3 dagen

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 38,25

Meer informatie

Uggiano Chianti Riserva Prestige Magum Robijnrood met granaatreflecties.

BOEKET EN SMAAK: Boeket van rijke en intense aroma's met geuren van violet, vanille en gebrand hout. Harmonisch, droog met aangename tanninesmaak in de mond. Zeer zuivere finale met aanhoudende afdronk.

Lekker bij deze wijn: rood vlees, gegrilde filet, Florentijnse biefstuk, gestoofd of geroosterd wild, gestoofd vlees, gerijpte kazen.

Awards:
Commended Medal al “Decanter World Wine Awards” 2015 annata 2009
Commended Medal at“Decanter World Wine Awards” 2014 annata 2007

VEROUDERING: Rijping in grote eikenhouten vaten van 30/60 Hl gedurende 14-16 maanden. Opslag in roestvrijstalen tanks tot botteling en, na botteling, verfijning op fles gedurende minimaal 12 maanden.
ALCOHOL: 13% vol.
OPSLAG: Bij keldertemperatuur (15-18 ° C / 59-63 ° F).
SERVEERTEMPERATUUR: 18/20 °

Lekker bij : Hartige worst, geroosterd vlees en wild.

DRUIVENRAS : 90% Sangiovese 10% Canaiolo
REGIO VAN HERKOMST: Toscane
VOORBEREIDING: Na het pletten worden de druiven gefermenteerd in roestvrijstalen tanks door geselecteerde gisten. De fermentatietemperatuur is 26-28 ° C en de most wordt twee keer per dag over de schil gepompt om kleurstoffen en tannines uit de schil te halen. Na 15 dagen wordt de wijn gescheiden van het bezinksel om oplosbaarheid van bittere tannines te voorkomen.