U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Italiaanse rode wijn Toscane

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
Italiaanse rode wijn Toscane

Wijnen uit Toscane, Italië

Toscane us een vriendelijk, hevuelachtige gebied met een rijke geschiedenis. Ook als het om wijn gaat. Hier worden veel wijnen geproduceerd die de hoogste Italiaanse kwaliteits aanduiding DOCG mogen dragen. Naast de oude, inheemse druivensoorten hebben de Toscaanse wijnbouwers ook Franse druivensoorten aangeplant.

Rode wijnen uit Toscane, Italië

Brunello di Montalcino

Een Brunello di Montalcino is een volle, zware, forse wijn. Hij wordt gemaakt van de druivesoort brunello, familie van de sangiovesesdruif die voor Chianti wprdt gebruikt. De wijn rijpt drie a vier jaar op houten vaten en blifjt, eenmaal in de fles, nog minstens tien jaar goed. Rooso di Montalcino is een eenvoudiger en makkelijker alternatief.

Chianti

Er zijn veel verschillende Chianti's. De ene producent maakt er een lichte, fris - fruitige wijn van, de ander kiest voor een zwaarder en voller type. Welke stijl de Chianti ook heeft, hij moet gemaakt zijn van de blauwe druivensoort sangiovese en canaiolo en minstens 2% wite druiven bevatten. De beste Chianti's komen uit het Classico-gebied, tussen Siena en Florence. Van de overige zes subdistricten is de Cianti Rufina het beste.

Dit verteld een Chianti-etiket

Gebied tussen Siena en Florence; hier komend e beste Chianti's vandaan. Gallo nero De "zwarte haan' op het halsetiket is een onderscheiding voor betere Chianti's afkomstig uit het Classicodistrict. Putto Het "engeltje" op het halsetiket is een onderscheiding voor Chianti's die niet uit het Classio-gebied komen. Riserva Chianti die drie jaar heeft gerijpt. Mag pas in het vierde jaar na de oogst worden verkocht.

Vino Nobile di Montepulciano

De kleur, geur en smaak van de Vino Nobile di Montepulciano lijken op die van Chianti. Beiden wijnen worden ook van dezelfde druivesoorten gemaakt. De robijnrode wijn heeft een droge, volle smaak en is lekker bij de maaltijd.