Rode wijn Bodegas Torres rode wijnen

Rode wijn:

Voor elke gelegenheid de perfecte Rode wijn

Wij helpen je bij het vinden van de juiste wijn voor elke gelegenheid. Het is ook mogelijk om je favoriete wijn te vinden door middel van bovenstaande zoekbalk. Ben je niet op zoek naar een specifieke wijn? Het bekijken van onze toplijsten is dan zeker de moeite waard. Met Vinopio is het gemakkelijk om die ene fles te vinden die het allemaal beter maakt - en tegen een betaalbare prijs!

Rode wijn Bodegas Torres rode wijnen
Rode wijn Bodegas Torres rode wijnen
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 21

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 21

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bodegas Torres ( Miguel Torres SA), opgericht in 1870 door Jaime Torre.

Het is een historisch wijnbouwbedrijf in Pacs, ongeveer 4 km van Vilafranca del Penedès , waar het bedrijf zijn hoofdkantoor heeft. Torres is de familie wijnmakerij met de meest uitgebreide wijngaarden in de Benaming van Oorsprong (DO) van Penedès en de grootste wijnmakerij in Spanje. Zij runnen ook de wijnmakerij Miguel Torres Chili in de Chileense Centrale Vallei, en in de Verenigde Staten ( Californië ), waar in 1986 Marimar Torres Marimar Estate oprichtte. In Spanje buiten de inheemse Penedès-regio van de Torres-familie, bezitten ze wijngaarden in DO Conca de Barberà,DO Toro , DO Jumilla , DO Ribera del Duero , DOQ Priorat en recentst in DOC Rioja - in de laatste drie gebieden met nieuwe wijnhuizen of wijnhuizen in aanbouw.

Evenzo is Torres ook Spanje's grootste producent van DO-wijnen onder eigen label, die naar meer dan 140 landen exporteert. Onder de merknaam Torres verhandelen ze wijn en brandewijn onder een verscheidenheid aan etiketten. Sommige van deze zijn Viña Sol, Sangre de Toro, De Casta, Coronas, Atrium en Viña Esmeralda, met hun bekendste brandewijns Torres 5 en Torres 10. Veel Torres-wijnen worden geproduceerd uit internationale, eerder dan traditionele Spaanse druivenrassen, en zijn gevarieerd gemarkeerd . Het bedrijf exporteert wijnen naar meer dan 140 landen. Torres maakte twee belangrijke bijdragen aan de ontwikkeling van de enologie in Spanje: in de eerste plaats het gebruik van fermentatie bij gecontroleerde temperaturen en ten tweede de rijping van de wijn in kleine eiken vaten tijdens een nauwkeurig bepaalde tijd, zoals gebruikelijk was oefenen in Bordeaux. Torres wordt beheerd door de vierde generatie van de familie Torres; Miguel A. Torres is de huidige president en directeur van het bedrijf. De familie Torres is oprichter van de Primum Familiae Vini.

Geschiedenis van de SpaanseTorres wijnen:

Jaime Torres emigreerde naar Cuba in 1855. Op het eiland maakte hij zijn fortuin door de bloeiende olie-industrie en de zeehandel.In 1870 keerde hij naar huis een rijke man en ging zaken met zijn broer, een wijnkweker. Samen creëerden zij in 1870 het familiebedrijf, in Vilafranca del Penedès. Een van de ideeën van Jaime Torres was het opbouwen van een wijnkruik van 600.000 liter, de grootste in de wereld. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog werd de wijnmakerij gebombardeerd, alles in ruïnes verlaten, inclusief de enorme btw. Miguel Torres Carbó, een vierde generatie familielid, bouwde in 1940 de wijnmakerij op en begon zaken opnieuw. Hij bracht een einde aan de verkoop van bulkwijn en begon het te markeren in gelabelde flessen. In het jaar van de wederopbouw, toen Frankrijk onder de controle van Hitler was en geen wijn kon leveren, reed Miguel Torres naar de Verenigde Staten om zijn wijnen te promoten.Het was in deze periode dat de merken Sangre de Toro, Viña Sol en Corona eerst tot stand kwamen.

In 1966 werd begonnen met de aanplant van ingevoerde druivenrassen: eerst Chardonnay en Cabernet Sauvignon en later Merlot , Pinot Noir , Riesling en Gewürztraminer. Datzelfde jaar trof Miguel A. Torres Waltraud Maczassek, een Duitse kunstenaar, die ook samengewerkt heeft met de verkoop van Torres-wijnen op de Duitse markt. Toen Torres hun eerste Riesling produceerde, noemden ze het ter ere van Waltraud. In 1975 begon Bodegas Torres met biologische druiven voor wijn te groeien.In 1991, na de dood van Miguel Torres, is de wijnmakerij in handen van zijn zoon Miguel A. Torres , de huidige president en directeur van het bedrijf.

De wijngaarden van Torres

De Mas La Plana wijngaard, in Pacs del Penedès , binnen de grenzen van DO Penedès, die in de middeleeuwen deel uitmaakte van de graafschap van Barcelona , wordt geplant met Cabernet Sauvignon, met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 30 jaar. Het is een van de eerste wijngaarden die in Spanje worden gekweekt op basis van deze druivensoort. De wijn die de naam van het landgoed draagt, is geproduceerd uit druiven die hier zijn gekweekt. Vandaag wordt La Plana erkend als een van de meest prestigieuze rode wijnen ter wereld, zoals onder meer door Julian Jeffs in zijn boek "The Wines of Spain".

  • Gelegen op de Cisterroute, geeft het middeleeuwse kasteel van Milmanda de naam van een ander landgoed, waaruit een witte wijn met dezelfde naam komt. Milmanda wordt gemaakt volgens traditionele methoden, en gefermenteerd in vaten van nieuwe Franse eik. Het Milmanda landgoed is gelegen in de gemeente Vimbodí i Poblet , in DO Conca de Barberà, en bestaat uit 37 hectare (150.000 m 2 ) wijngaard.
  • Op het Fransola- landgoed delen de Sauvignon blanc- wijnstokken de ruimte met percelen geplant met Parellada. De mix van deze twee variëteiten, hoewel met een overheersing van Sauvignon, wordt gebruikt om Fransola te produceren door middel van een uitwerking die veel zorg vereist, aangezien dat deel van het must in houten vaten gegist en anderzijds in roestvrij staal, voordat ze zijn eindelijk bij elkaar gebracht.
  • Gelegen langs het historische Cisterciënzer klooster van Poblet , wordt de wijn Grans Muralles genoemd vanuit de wijngaard die de muren van het klooster omringde. Historische rassen, nu bijna uitgestorven, zoals Garró of Samsó, hebben de grond met rijen Garnacha tinta , Monastrell en Mazuelo gedeeld.

Fransola wijnen - wijngaard

  • De eigendom van de familie Torres sinds 1983 omvat Mas Borras een wijngaard van Pinot Noir .
  • Zeer klein, met slechts 10 hectare (40.000 m 2 ), de productie van het landgoed waar Torres Reserva Real haar oorsprong heeft, is extreem beperkt en produceert nauwelijks meer dan 6.000 flessen per jaar. Bovendien wordt het alleen gemaakt als de oogst bijzonder veelbelovend is

 

Copyright © 2020 Vinopio