Torres Clos Ancestral Tinto 2020

€ 16,55
Op voorraad
SKU
ToRAnces
2 - 3 dagen

Torres Clos Ancestral Tinto 2020

 • € 16,55
 • Spanje
 • Tempranillo / Tinta Roriz
 • Torres
 • Medium, soepel, vol rood - huiswijn
 • Rood
 • 75
 • 2020
 • Tempranillo
 • Catalonië, Spanje
 • tot 10 jaar
 • https://www.youtube.com/user/bodegastorres

Torres Clos Ancestral Tinto 2020

Torres Clos Ancestral Tinto 2020

€ 16,55
levertermijn 2-3 dagen Levertijd is: 2 - 3 dagen
bij chateaubriand, maar ook lekker bij gerechten met geroosterd vlees, barbecue en wild.
Stuur wijn met humor op!
bij chateaubriand, maar ook lekker bij gerechten met geroosterd vlees, barbecue en wild.

Torres Clos Ancestral van het wijnhuis:

ONS ERFGOED BEHOUDEN, DE AARDE BESCHERMEN

Clos Ancestral 2019 is afkomstig van de historische site van Castilla de La Bleda in Penedes. Gebaseerd op een blend van 50% Tempranillo, 30% Garnacha en 20% Moneu, is het de 19 hectare Moneu, een ancestrale druif, die de frisheid toevoegt. Dit is een heerlijke, zachte, gulle wijn met veel kersenfruit, en smakelijke, licht bittere rode pruim expressie in de mond.

Al meer dan 2000 jaar wordt er wijn verbouwd rond Castell de la Bleda, in het hart van Penedès. Overblijfselen uit de Iberische, Romeinse en middeleeuwse periode, evenals van net voor de phylloxera-plaag, zijn allemaal op deze site gevonden. Sinds het begin van de jaren tachtig werken we aan het herstel van voorouderlijke variëteiten om een ​​rol te spelen bij het herstel van het wijngaarderfgoed van Catalonië en om oplossingen te zoeken om de klimaatverandering aan te pakken. In de loop van de tijd hebben we gezien dat sommige van deze variëteiten niet alleen een groot wijnbereidingspotentieel hebben, maar ook extreem resistent zijn tegen hoge temperaturen en droogte. Dit is het geval voor Moneu, een voorouderlijk ras afkomstig uit Penedès, dat we opnieuw hebben geïntroduceerd door het te planten in de wijngaard van Castell de la Bleda, en dat nu deel uitmaakt van onze Clos Ancestral-blend.

Oorsprong
Castell de la Bleda, gelegen in de buurt van ons iconische landgoed Mas La Plana, in de subzone Turons de Vilafranca, is een wijngaard die is gecategoriseerd als een cultureel bezit van nationaal belang en staat op de overblijfselen van een middeleeuws kasteel en heeft een wijnbouwgeschiedenis die teruggaat tot de Iberische periode. Deze wijngaard van 16 hectare is geplant op diepe bodems met een leemachtige textuur en wordt voornamelijk besteed aan het verbouwen en bestuderen van Moneu.

DO Penedès
Met 2.700 jaar wijngeschiedenis op zijn naam, waardoor het de oudste wijnregio van Catalonië is, is DO Penedès een brede, open appellatie die zich uitstrekt over een strook land tussen de zee en de bergen, halverwege tussen Barcelona en Tarragona. De invloed van de zon en de Middellandse Zee maakt Penedès tot een uitzonderlijke wijnstreek. Het unieke karakter is verantwoordelijk voor de diversiteit van DO Penedès-wijnen, waarbij de verschillen in klimaat, landschap en bodem resulteren in duizend smaken en aroma's.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Geen resultaten gevonden

Additionele resultaten Spanje
Copyright © 2020 Vinopio