U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Tornesi rode wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Tornesi rode wijnen

AZIENDA TORNESI ZO EERLIJK, GENEREUS EN VASTBESLOTEN ALS HUN VOOROUDERS

LE BENDUCCE... EEN WIJNMAKERIJ, EEN FAMILIE 

De familie van de Tornesi is de eigenaar van het landgoed sinds 1865.Generatie na generatie, de liefde en passie voor hun land hebben doorgegeven. De band naar hun oorsprong is zo stevig en sterk als deze medaille gegeven aan de huidige owener completo grootvader. Elk lid van de familie Tornesi was geboren en getogen hier en hebben gewerkt in de wijnmakerij helpen groeien jaar na jaar. Het landgoed heeft altijd geproduceerde wijn. In 1967 Gino Tornesi geregistreerd zijn wijnstokken als Brunello steeds een van de eerste leden van het Consorzio als een producent, maar niet een bottelaar.Zijn Maurizio zijn de productie en de zakelijke kant begon in 1993 met zijn eerste Rosso di Montalcino en zijn eerste Brunello di Montalcin. Vandaag, heeft de producent een nieuwe volledig uitgeruste kelder gebouwd in 2009 in een klassieke stijl, met de structuur in steen en traditionele rock.

De wijnen zijn het bewijs van werk met passie en koppigheid

Het landgoed heeft een totaal van vijf hectare wijngaarden verdeeld in: Località Benducce, Montalcino met 1.2 hectare geconfronteerd ten zuidoosten op 500 meter boven de zeespiegel.Een wijngaard in Castelnuovo dell' Abate met 2,8 hectare geconfronteerd ten zuidwesten op 350 m.a.s.l.Twee gehuurde gelijk aan totale wijngaarden van 1.5 hectare, tegenover de andere ten zuidoosten en noordwesten.Het microklimaat is zeker gunstig voor de wijnbereiding, dankzij de nabijgelegen zee en Monte Amiata.
 
De bodem is meestal mergel en steen ten gunste van goede afvoer van regenwater. <
 
In sommige gebieden, hebben wij geprobeerd om de terrasvormige wijngaarden, net als in de traditionele Toscaanse landbouw.
 
De wijnstokken variëren van 7 tot 30 jaar oud
 
Het opleidingssysteem is aangespoord cordon met 4200 toppen per hectare.
 
Op ons landgoed groeien we alleen Sangiovese Grosso druiven bekend als Brunello in Montalcino, met een productie van 60 contractteelt van druiven per hectare.
 
De wijngaarden en olijfgaarden worden geteeld onder gecontroleerde controle met organische meststof en zonder het gebruik van herbiciden.
 
Een kleine familie gerunde wijnmakerij, het meeste werk is gedaan met de hand, zoals de oogst in September en oktober.