U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Tignanello Tenuta Antinori - Rode wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Tignanello Tenuta Antinori - Rode wijnen

Het landgoed Tenuta Tignanello is gelegen tussen de Greve en Pesa rivierdalen in het hart van de Chianti Classico appellation. 

Tussen de twee gehuchten van Montefiridolfi en Santa Maria een Macerata, 30 kilometer (19 mijl) ten zuiden van de stad Florence. In deze 127 hectare (320 acres) van wijngaarden, de familie van Antinori, meer dan ergens anders, heeft te kennen gegeven haar principes en filosofie van de werken: combineren van traditie en moderniteit met wijnen die authentiek en strikt aan hun grondgebied van gebonden zijn oorsprong. Solaïa en Tignanello, de verschuldigde iconische wijnen van het landgoed, zijn een constante symbool voor de Antinori familie van een voortdurende uitdaging, een gedreven door zijn gedefinieerd door de internationale pers als "onder de meest invloedrijke wijnen in de wijnbouw geschiedenis van Italië" pure passie.

In het assortiment zit bij Vinopio de Antinori Solaia 2013 - IGT

De naam Antinori duikt al in 1385 op in de archieven van de Italiaanse wijnbouw. Vandaag wordt het bedrijf geleid door markies Piero Antinori en zijn drie dochters. Traditie, passie en intuïtie zijn de kernwoorden die de familie gebruikt om haar filosofie te omschrijven. Zij is bekend als een van de grootste producenten van kwaliteitswijn uit de Laars. Toscane en Umbrië, waar de familie sinds mensenheugenis heel wat eigendommen bezit, zijn de bakermat van het Antinori-imperium. Met wijngaarden in de appellaties Chianti Classico, Bolgheri, Montalcino, Orvieto en Montepulciano is ze aanwezig in de roemrijkste wijnregio’s van Italië.

In de regio ten zuiden van Firenze bezit Antinori prachtige wijngaarden rond de abdij van Passignano vanwaar de Solaia, Tignanello en Marchese Antinori afkomstig zijn. Ze zijn ook prominent aanwezig in Montepulciano, die andere roemrijke appellatie van Toscane waar ze in de cantina La Braccesca een lekkere Rosso en een klassieke Nobile di Montepulciano produceren