U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Terrois & Talents | Rode Wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Terrois & Talents | Rode Wijnen

Terrois & Talent uit Frankrijk, deze wijnen hebben geen toevoeging van sulfiet gekregen

Het ontstaan van de associatie is vooral een verhaal van vriendschap en de ontmoeting tussen twee mannen: Hervé Dupond en Xavier Barbet. Elk heeft een lange geschiedenis met de wijngaard achter de rug. De families Dupond en Barbet zijn aanwezig in Beaujolais sinds respectievelijk 1580 en 1711.

In 2007 benaderden en formaliseerden ze de vereniging om bepaalde diensten en tools te bundelen en zo efficiënte diensten en een bredere wijnkaart aan hun klanten te kunnen aanbieden. 8 jaar later sloot Grégory Barbet zich aan bij het project met dezelfde wens, dezelfde filosofie en dezelfde overtuigingen.

De fundamentele lagen van de landgoederen zijn gemeenschappelijk: ijverig werk van de wijnstok en de bodems, beheer van de wijngaard met respect voor het milieu, verbetering van het klimaat. De wijnen worden per perceel gerijpt voordat ze worden gemengd, de oogst is handmatig, de vinificatie is respectvol voor de druiven en het werk wordt elk jaar op maat gemaakt volgens de jaargang.

Deze natuurlijke en menselijke alchemie vormt het DNA van Terroir et Talents en heeft in de loop der jaren de ontwikkeling van de groepering met andere gebieden geleid, met het idee om duidelijke synergieën te consolideren.

Tegenwoordig is Terroirs et Talents een commerciële vereniging van verschillende familiedomeinen tussen Beaujolais en Mâconnais. Elk Domaine behoudt zijn label en identiteit en Terroirs et Talents brengt de wijnen van elke entiteit op de markt.

2003 • Aankoop van het Château de la Terrière.
2007 • Fusie van Château de la Terrière en Domaines Dupond. Oprichting van Terroirs et Talents en haar logistieke platform.
2008 • Domaine Romy en Domaine des Trois Tilleuls sluiten zich aan bij Terroirs et Talents.
2010 • Begin van de fusie met Domaine Auvigue.
2015 • Integratie van het Domaine de la Pirolette. Aankomst van Grégory Barbet aan het hoofd van Terroirs et Talents.