U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Rode Eiswein | Icewine

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Rode Eiswein | Icewine

Rode Icewine, Rode ijswijn, Rode Eiswein

Is er een rode ijswijn?

Hoewel de meeste ijswijnen witte wijnen zijn, zijn er ook enkele mooie rode wijnen op de markt. Cabernet Franc, een rode ijswijn, heeft een iets ander smaakprofiel vanwege de rode druivenschillen die tijdens de fermentatie achterblijven

Heeft ijswijn alcohol?

Ice Wine is ontworpen om een ​​zeer fruitig smakende wijn te zijn die past bij het hoge suikergehalte en de hoge zuurgraad. Het varieert in alcoholgehalte, maar schommelt meestal rond de 10% alcohol, wat meestal iets minder is dan traditionele tafelwijn, hoewel sommige zoetere wijnen kunnen binnenkomen met een alcoholpercentage van rond de 6%

Waarom is ijswijn zo duur?

Het vloeistofvolume dat achterblijft, kristalliseert in de vriezer, waardoor de suikers en zuren intens worden geconcentreerd, wat Ice Wine zo aantrekkelijk maakt in het glas. Maar minder vloeistofvolume per ton druiven betekent hogere prijzen

Hoe lang is ijswijn houdbaar na opening?

3-5 dagen
Vanwege het hoge suikergehalte is een geopende fles ijswijn na opening 3-5 dagen houdbaar als hij opnieuw wordt gekurkt en in de koelkast wordt bewaard.

Groeicondities

De vintage van 2018 zorgde het hele jaar door voor verschillende omstandigheden. Een gematigde winter en een gematigd voorjaar zorgden ervoor dat de knop en de bloei vijf dagen eerder dan gemiddeld ondergingen; hoewel het aantal knoppen was verminderd als gevolg van plotselinge vorst in de late herfst van 2017. De zomer was heet en droog, wat zorgde voor gelijkmatige trossen, grote concentratie, gezond fruit en gemak in de wijngaard. Door de voorsprong en de aanhoudende hitte rijpten de druiven eerder dan de gemiddelde Niagara-oogst, waarbij veel van de blanken in het voorste deel van september worden geplukt. De herfsthitte hield aan, maar er ontstond veel neerslag en de daaruit voortvloeiende vochtigheid, waardoor er enige druk ontstond om ziekte te weerstaan. Zorgvuldige verzorging van de wijngaard en flexibiliteit werden de sleutel tot het binnenhalen van gezond, rijp fruit. De rode oogst begon met Gamay begin oktober en alle rassen waren half november geoogst. Twee acres bestaande uit Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot werden geplukt voor Icewine Red na middernacht op 22 november, toen de temperatuur kelderde tot -9 graden Celsius. Dit zorgde voor de vroegste, volledige oogst ooit.