U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Brunello di Montalcino wijn

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Brunello di Montalcino wijn

Brunello di Montalcino regio - Brunello di Montalcino is een rode Italiaanse wijn geproduceerd in de wijngaarden rondom de stad van Montalcino

Brunello di Montalcino is een rode Italiaanse wijn geproduceerd in de wijngaarden rondom de stad van Montalcino, ligt ongeveer 120 kilometer ten zuiden van Florence in de regio Toscane wijn. Brunello, vrij vertaald als "kleine donkere one" in het lokale dialect, het is de onofficiële naam van de kloon van Sangiovese (ook bekend als Sangiovese Grosso) geteeld in de regio van Montalcino. In 1980, de Brunello di Montalcino kreeg de eerste Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) aanwijzing en vandaag is een van de bekendste en duurste wijnen van Italië. Hij Sangiovese druiven is de wijdst geplante druif in de regio van Montalcino en is de enige toegestane druif in de Brunello di Montalcino DOCG. De bijzondere klonen van Sangiovese zijn uniek voor de regio Montalcino en hebben ontwikkeld in de aanpassing aan de specifieke terroir van dat gebied. De hoogte en het klimaat van de regio Montalcino heeft een gebied waar de Sangiovese rijpt vollediger en consequent dan ergens anders in Toscane.

Brunello di Montalcino smaak & body

Deze factoren dragen bij aan de body, kleur, uitpakken en tannines met Brunello di Montalcino in tegenstelling tot Chianti geassocieerd, de andere beroemde Sangiovese gebaseerd wijn van Toscane, Brunello di Montalcinos hebben een meer vlezige structuur met gemeenschappelijke aroma's en smaken van blackberry, black cherry, zwarte frambozen, chocolade, leder en viooltjes. Mogen DDE wijn paren goed met eten, vooral gegrilde vlees en wild.

Brunello – de keuze van de Belgen en Nederlanders

Een groot deel van de Brunello verkocht in België en Nederland is aangeschaft in restaurants. De wijn is bijzonder populair geworden in België en Nederland met bijna 1 uit elke 3 flessen van Brunello di Montalcino wordt verkocht bij ons. Brunello di Montalcino zijn Italiaanse wijnen, bekend om hun vermogen tot leeftijd met goed gemaakt voorbeelden van uitzonderlijke wijnen vaak presentatie ontwikkeling tientallen.

Brunello di Montalcino wijnbereiding

Meeste Brunello di Montalcino wijnjaren moeten ten minste 10 jaar voordat ze hun jeugdigheid werpen en beginnen te harmoniseren van hun smaken. Brunello di Montalcino is 100% gemaakt van Sangiovese. Traditioneel, gaat de wijn door een uitgebreide maceratie periode waar kleur en smaak van de huiden worden geëxtraheerd. Na de gisting de wijn is vervolgens gerijpt in eiken. Traditioneel, de wijnen zijn leeftijd van 3 jaar of meer "in botte"-grote Slavonische eiken vaten die weinig eik geven smaak en over het algemeen meer sobere wijnen produceren. Sommige wijnmakers zal gebruik maken van kleine Franse barrique die geven een meer uitgesproken eiken vanille smaak en een bepaalde fruitigheid toe te voegen aan de wijn. Er is een middenweg, waar de wijn is gerijpt in kleine barrique gedurende een korte periode en vervolgens besteedt een langer verblijf in de traditionele fles. De meeste producenten zullen hun productie van deze Italiaanse wijnen tussen een normale en de riserva bottelen scheiden. De normale flessen worden vrijgegeven op de markt 50 maanden na de oogst en de riserva zijn een jaar later uitgebracht. De huidige veroudering eisen werden opgericht in 1998 en dicteren dat Brunellos worden gerijpt in eiken voor 2 jaar en ten minste 4 maanden in een fles voor verkoop.

Wijnhuis Tornesi, Toscane, Italië.