U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Barolo rode wijn

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Barolo rode wijn

Barolo wijn regio -Barolo de koning van de wijnen en de wijn van koningen!

De wijn Barolo is vernoemd naar de gelijknamige stad in de regio Piemonte. De wijn Barolo groeit alleen in goedkeuren gebieden van Piemonte en alleen in erkende wijngaard sites in de erkende gebieden. Deze Italiaanse wijnen worden altijd gemaakt uit 100% Nebbiolo druiven, die nooit zijn geïrrigeerd. Het gewas moet worden beperkt en het eindproduct moet worden gerijpt in 38 maanden voor de regelmatige Barolo en 62 maanden voor Riserva - van die tijd, 18 maanden moeten in eik. Barolo is opgemerkt aan leeftijd een lange tijd.

Barolo wijn smaak & body

Barolo is een krachtige wijn. Barolos neigen te zijn rijk, diep geconcentreerd volledige bodied wijn met uitgesproken tannines en zuren. De wijnen zijn bijna altijd licht gekleurd variërend van ruby granaat in hun jeugd tot meer baksteen en oranje tinten naarmate ze ouder worden. Zoals Pinot noir, deze Italiaanse wijnen zijn nooit ondoorzichtig en voeren het potentieel voor een brede waaier van complexe en exotische aroma's met teer en rozen worden gemeenschappelijke notities. Andere aroma's die zijn gekoppeld aan Barolos omvatten kamfer, chocolade, gedroogde vruchten, damsons, eucalyptus, leder, zoethout, munt, moerbeien, pruim, spice, aardbeien, tabak, witte truffels evenals gedroogde en verse kruiden.

De tannines van Barolo

De looistoffen van de wijn toevoegen van textuur en dienen om het evenwicht van Barolo van matige tot hoge alcohol niveaus (Minimum 13% maar meeste vaak meer dan 15% Alc.). Een grote, krachtige tannines wijn, Barolo moet gepaard gaan met voedsel van vergelijkbaar gewicht. Gecombineerd met lichte gerechten laag in eiwit, zoals gestoomde groenten, zal een Barolo overweldigen het voedsel. In Piemonte, de wijnen zijn vaak gekoppeld aan vleesgerechten, zware pasta's en rijke risotto, de tannines binden aan de voedsel-eiwitten en tegenkomen als zachter.