U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Italiaanse rode wijn Piemonte

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
Italiaanse rode wijn Piemonte

Bekende Italiaanse wijngebieden: Piemonte

In het noordwesten van Italie ligt de streek Piemonte. Druiven groeien en rijpen hier goed, maar de wijnstok moet er wel moeite voor doen. de maakt de wijnen alleen maar mooier. Het geeft ze karakter. De Piemonte wordt dan ook gerekend tot een van 's werelds beste gebieden voor rode wijn! Nebbiolo is hier de meest voorkomende druivensoort.

Rode wijnen uit Piemonte

Barbaresco:

Barolo is de koning van de wijnen in Piemonte, Bararesco is de koningin. Beiden wijnen worden van de nebbiolodruif gemaakt. deze wijn is vol , krachtig en in z'n jonge jaren bewaard kan blijven en daar beter en zachter van wordt. Het is een wijn om bij te eten.

Barbera:

Een barbera is fris, fruitig, kruidig en meestal soepel. Op ht etiket wordt het herkost gebied achter de naam van de druif genoemd. Bijvoorbeeld Barbera d'Asti.

Barolo

Deze donkere, robijnrode wijn is vooral krachtig en stevig. In de aardse smaak zijn aroma's van de paddestoelen en maggi(plant) te ontdekken.

Dolcetto

Van de druivesoort dolcetto worden fruitige, lichte tot middenzware, wjinen gemaakt. De wijn kan - en is zeldzaam voro rode wijnen - naar druiven smaken. De herkomst van de wijn wordt in de naam vermeld, bijvoorbeeld Dolcetto d'Albe

Nebbiolo

Aan de naam van de druif wordt meestal de plaats van herkomst toegevoegd. De meeste Nebbiolo's komen uit de buurt van de stad Alba.