U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Opus One Rode wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Opus One Rode wijnen

Opus One Winery is een wijnmakerij in Oakville , Californië , Verenigde Staten.

De wijn heette napamedoc tot 1982 toen het op de naam Opus One werd genoemd. De wijnmakerij werd opgericht als een joint venture tussen Baron Philippe de Rothschild van Château Mouton Rothschild en Robert Mondavi om een ​​enkele Bordeaux- mix op basis van Napa Valley Cabernet Sauvignon te creëren. Het is gelegen tegenover State Route 29 van de Robert Mondavi Winery. De oprichting van deze wijnboerderij in 1980 was groot nieuws in de wijnindustrie;  De betrokkenheid van de Rothschild voegde een lucht van respect voor het ontluikende Napa-wijngebied toe. Het eerste vintage, 1979 werd in 1984 vrijgelaten op hetzelfde moment als het vintage van 1980. Voor een tijdje was het de duurste Californische wijn die $ 50 kostte en tot op heden nog steeds een van de duurste rode wijnen die in het Napa Valley werden geproduceerd. De prijzen bedragen gemiddeld $ 305 per fles. In 1989 werd een nieuwe wijnmakerij net onderweg gebouwd. Het eerste wijnoogst van de nieuwe wijnmakerij was vanaf 1991 en werd in 1994 vrijgegeven.

Sinds 1993 hebben ze een tweede wijn , Overture , geproduceerd.

De opkomst van Opus One-wijn kan tot 1970 worden opgespoord in het Mauna Kea Beach Hotel op het Big Island of Hawaii waar Robert Mondavi en Baron Philippe de Rothschild voor het eerst ontmoetten en hun samenwerking begonnen met het samenvoegen van oude wereld en nieuwe wereldwijnstijlen in een grand opus. De joint venture tussen Mondavi en Baron Rothschild werd in 1980 aangekondigd, hoewel de wijnen van de twee mannen sinds de vroege jaren zeventig van plan zijn geweest. In 1980 verkocht Mondavi 35 hectare van zijn To Kalon Vineyard in de Oakville AVA naar de joint venture die zou dienen als de ruggengraat voor het mengsel. De eerste wijnoogst uit dit blok werd in 1985 vrijgelaten, en al snel bouwde het landgoed de grote kalksteenwijnboerderij in Oakville, die een icoon van de Napa Valley geworden is.

In de jaren negentig werd Opus One de Californische cultuswijn die in Azië en Europa wijd wordt verkocht. Na de overname van Robert Mondavi-wijnmakerij van Constellation Brands in 2004, heeft het landgoed van Baron Rothschild met Constellation Brands de controle over marketing, wijngaardbeheer en beheer van de wijnmakerij onderhandeld