U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Met body stevig, dominant, krachtige rode wijn

Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Met body stevig, dominant, krachtige rode wijn

Rode wijnen met body die gemaakt zijn om te rijpen

Een vrij saaie definitie voor de meerderheid der grootste wijnen: rode bordeaux en Bourgogne, Rhone en Rioja, de mooiste Californische Cabernets, Pinot Noirs en Zinfandels, hun equivalenten uit de Pacifische noorwesten van Verenigde Staten (USA) en uit Australië. De Chianti Classico's van topniveau en oorspronkelijke wijnen als Sassicaia en Tignanello, Torgiano en Carmignano. Portugal doet mee met zijn beste garrafeira's uit Dáo, Douro, Alentjejo en Bairrade. Spanje met een puikje van zijn rode Penedés, Duero en Navarra. Zuid Afrika en Nieuw Zeeland met hun snel beter wordende Cabernets en Merlots.

Hun gemeenschappelijke kenmerk (minder bij de wijnen van de nieuwe wereld) is dat ze tijd, op vat en fles nodig hebben.

Een mooie Bordaux of Bourgogne behoeft minstens vijf jaar rust om de extra tannines, kleur en allerlei andere smakelijks dat de langdurige gisting opd schillen hem kan meegeeft kan integreren. De tijd kneedt die elementen tot wat wel een "chemische symfonie" wordt genoemd. Harmonie tussen de bestandelen is waar je op wacht! Het donkere bezinksel dat je vaak in deze wijnen van klasse vindt, is het bijproduct van deze veranderingen.

Verplettter de smaken van deze wijnen niet met al te sterk smakende gerechten. Geroosterd vlees is uitstekend, gevolgelte ook maar geen adellijk wild of sterk gekruide schotels. Pas ook op met kaas. Alleen de mildere kazen gaan samen met graai gerijpte rode wijnen.

Bij "dominante krachtige" klasse horen wijnen met krachtige smaak en veel looizuur, gewoonlijk met fruitig aroma (vooral de wijnen uit de Nieuwe Wereld: Californië, Zuid Amerika, Australië, Nieuw Zeeland, Chili, enz)

De meeste van deze wijnen bezitten een structuur om oud te worden.