U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Medium, soepele volle rode huiswijn

Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Medium, soepele volle rode huiswijn

Heerlijke rode huiswijn!

Deze rode wijnen zijn toegankelijk voor veel mensen voor een relatief gunstige prijs. Als gastvrouw of heer zullen je gasten deze wijn van het huis zeker waarderen.

De Horeca schenkt huiswijn als 'standaard' wijn. Meestal per glas of karaf. Hierbij is de kwaliteit van de wijn, maar ook de uitstraling en presentatie een indicator. Het zegt wat over de algehele kwaliteit van het restaurant, mede gelet op de inkoopprijs die betreffende wijn met zich meebrengt. Het kan hier dus een eenvoudige tafelwijn betreffen maar mogelijk ook een hogere kwaliteitswijn.

Voordelige rode standaard wijn.

Vroeger was dit als Franse "vin ordinaire" het populairste wijntype. Een wijntje met voldoende smaak, redelijk soepel en matig alcholisch. Deze medium volle wijnen vormen de grootste wijncategorie. Heel wat kwaliteitswijnen behoren ertoe en sommige ervan kunnen met de jaren tot de "rijpe" kwaliteitsklasse uitgroeien.

Wat zijn de verschillen per land van deze rode wijnen?

De Franse versie van deze wijnen zijn wat drogere en waterig. De Californische beduidend zoeter en de Spaanse vaak zachter en sterker van smaak.

Voor de Fransman en e Italiaan waren deze wijnen vanouds (voordat ze een auto kochten) vergelijkbaar met een kop thee voor de Engelsman - een vast gewoonte. Drink ze als verfrisser aan de koele kant.

Wat is een soepele rode wijn:

Soepele wijnen hebben meestal een zachte smaak waarin geen harde kantjes van bijvoorbeeld zuren of tannine voorkomen; sappig van smaak.

 Vermeldswaard is dat de officiële EEG-categorie "tafelwijn", ook wijnen omvast die buiten nationale appelation-regelingen om zijn gemaakt.