U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Marras Grenache 2019

Meer afbeeldingen

Marras Grenache 2019


  • Aperitief. Heerlijk bij eend, tonijn, licht geroosterd vlees, beef carpaccio, carpaccio salade.

  • Ook makkelijk koel te drinken in de zomer

  • Zuid-Afrika
  • Marras
  • Medium, soepel, vol rood - huiswijn
  • 75
  • 2019
  • Grenache
  • Piekenierskloof, Zuid Afrika

Levertijd is 2 - 3 dagen

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 11,25

Meer informatie

Zo fruitig! Van oude wijnstokken uit Piekenierskloof, topterroir voor Grenache. Rijpe kersen en wilde aardbeien

Veel mensen hebben Grenache leren kennen uit te warme gebieden, en die waren log of te oxidatief. Deze Grenache is dat niet en is bijzonder door het specifieke terroir van Piekenierskloof.

De kleur is helder rood, iets licht van kleur. De neus is na wat walsen van de wijn aromatische met aroma’s van wilde aardbeien, kersen en frambozen. Beetje peper. Het is een frisse, fruitige, levendige rode wijn. Ook makkelijk koel te drinken. Geniet ervan!

Serveer op 16- 18 graden. Alc. 13.5 %

Van een verborgen wijngaard met 40 jaar oude stokken met extreem lage opbrengst uit de Piekenierskloof op 800 meter hoogte. Dat geeft een enorme fruit concentratie. Daarbij zijn op de Piekenierskloof de verschillen tussen dag en nacht temperaturen heel groot. En dat geeft de druif extreem veel tijd om te rijpen.

Ze zeggen dat Grenache het terroir goed reflecteert, en dat pik je op bij deze wijn. Je proeft de frisheid en levendigheid van die frisse west coast bries en dat is typisch voor dit terroir.

Na de-stemmen krijgt de druiven een ‘cold soak’ (inweking) van 4 dagen voor kleur en fruit extractie. Als het vergisten begint wordt er niet meer ingegrepen. Dat zorgt voor de elegantie en de houtrijping van 10 maanden op oudere Frans eiken vaten zorgt voor de zachte tannines.

De wijnmaker is Martin Lamprecht. Hij maakt zijn wijnen met druiven uit Swartland en in het bijzonder Piekenierskloof. Martin is zeg maar een wijn-gek. Cum laude afgestudeerd aan Elsenburg en direct aan de slag bij David Nieuwoudt van Cederberg als wijnmaker. En succesvol! Middelmaat is geen optie en hij heeft veel geleerd in Frankrijk, om vooral ook wijnen te maken die de geschiedenis vertellen van de wijngaard en de mensen.